15086276_1835632533390347_2036476423_n-1

 

brad din Jack

Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin nu va vinde, pentru al doilea an consecutiv, brazi pentru Crăciun.

„Având în vedere fenomenul de uscare masivă a răşinoaselor în Caraş-Severin, în special molid şi brad, în ultimii ani, numărul pomilor de Crăciun care va fi recoltat din fondul forestier administrat de Regia Naţională a Pădurilor, prin Direcţia Silvică din Caraş-Severin s-a diminuat simţitor. Drept urmare, anul acesta vom recolta în jur de 850 de pomi de Crăciun, din suprafeţele în care sunt prevăzute lucrări de îngrijire în arboretele tinere, de pe raza Ocoalelor Silvice Văliug, Oţelu-Roşu, Reşiţa, Moldova Nouă şi Mehadia. Singurii care vor beneficia de brazi din judeţul Caraş-Severin, în acest an, sunt angajaţii Direcţiei Silvice, în vederea stimulării acestora, conform prevederilor Contractului colectiv de muncă’, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ing. Dan Cîmpan, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Caraş-Severin.

Conform lui Cîmpan, în următorii ani, probabil, numărul pomilor de Crăciun recoltaţi va fi mai mare şi vor rămâne disponibili şi pentru punerea pe piaţă, având în vedere că, la câteva Ocoale silvice sunt culturi specializate de pomi de iarnă, aşa cum sunt cele de la Rusca Montană, Văliug, Anina şi Oţelu-Roşu.

Cărăşenii care îşi doresc un brad natural vor fi nevoiţi să se îndrepte către comercianţii din alte judeţe. O alternativă pentru populaţie o constituie brazii artificiali, din ce în ce mai căutaţi, sau brazii în ghivece. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Diana Dumitru) www.agerpres.ro

cover-pozitia-1

 

Leave a reply