Home / Arad / Grevă la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş

Grevă la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş

DSC_0001Membrii Sanitas de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au aflat, miercuri, în grevă de avertisment pentru două ore, fără însă ca pacienţii să aibă de suferit.

‘Ne aflăm în holul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în grevă de solidaritate, alături de colegii noştri din întreaga ţară. Susţinem şi noi revendicările, printre care extinderea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de sănătate, corectarea discriminării, inechităţilor salariale produse de Ordonanţele de urgenţă nr. 20/2016 şi nr. 43/2016, includerea în anexele acestor ordonanţe a tuturor categoriilor de personal, calcularea sporurilor şi a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare, reaşezarea valorică a salariilor pentru unităţile clinice şi neclinice, promovarea unei legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar şi de asistenţă socială’, a declarat Nicoleta Păsat, vicepreşedinta Federaţiei Sanitas Caraş-Severin.

Ea a mai spus că mai rămâne de rezolvat problema sporurilor salariale.

‘De asemenea, noi am fost introduşi în grila de salarizare, conform acestor ordonanţe. Mai rămâne problema sporurilor şi mă refer strict la partea medicală, unde e vorba de calcularea sporurilor la actualul salariu pe care îl avem, în 2016, nu la cel din 2009, aşa cum se calculează în prezent. Prin urmare, suntem alături de colegii noştri, prin personalul TESA care nu a fost introdus în grila de salarizare. Toate aceste probleme, deşi au fost puse pe masa guvernanţilor, nu a fost luată nicio măsură’, afirmă Nicoleta Păsat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Violeta Florea, datorită unei bune colaborări cu reprezentanţii sindicatului conducerea spitalului a permis organizarea acestor acţiuni sindicale.

‘În acest fel, pacienţii nu au avut de suferit. Fiind vorba de un spital de urgenţă, cu secţii de urgenţă, activitatea nu a fost întreruptă. Din partea personalului medical au fost câţiva reprezentanţi din rândul cărora şi-au manifestat protestul, dar cei mai mulţi au fost cei din sectorul administrativ’, a precizat Violeta Florea. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Mihai Simionescu)

www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost infectat cu SARS CoV-2: Am încasat virusul în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că a trecut cu bine peste …

Lasă un răspuns