Conferință didactică internațională la Reșița
Un număr însemnat de cadre didactice universitare, din România, Italia, Cehia, Serbia, Bulgaria şi Germania, profesori din învăţământul preuniversitar românesc şi profesori de la societatea italiană de ştiinţe matematice şi fizice sunt prezenţi în aceste zile la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, unde au loc două conferinţe internaţionale.
„Avem organizate două conferinţe internaţionale, care se bucură de participarea unor delegaţii importante, formate din profesori de la universităţi de renume din Europa, precum şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar, de la asociaţii educative şi socio-culturale. Conferinţele îşi propun să aducă, împreună, modele de luare a deciziilor în diferite domenii de activitate, economic, social, cultural, educaţional, cu atenţie deosebită pe deciziile luate în spaţiul educaţional”, a declarat lector univ. dr. Cristina Ispas, din partea Universităţii Eftimie Murgu.
Prima conferinţă, „Decizii în economie şi ştiinţele sociale, între tradiţie şi inovaţie”, este organizată de către Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa împreună cu Universiti degli Studi „G. d’Annunzio” di Chieti-Pescara, Italia, şi Asociaţia Mathesis – asociaţie educativă fondată din 1895, instituţie de formare pentru profesori, recunoscută de către Ministerul Instrucţiei, Universităţii şi Cercetării din Italia.
Cea de-a doua conferinţă, „Oameni. Idei. Experienţe”, care a ajuns la cea de-a patra ediţie, este axată pe administrarea afacerilor şi pe economie şi a fost organizată în parteneriat cu Reşiţa Network şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
„Sunt vechi colaborator al Universităţii ‘Eftimie Murgu’ din Reşiţa, am fost rector mai bine de 20 de ani la două universităţi de ştiinţe aplicate din Germania, deci invitaţia la aceste conferinţe a venit în mod natural, ca prieten foarte apropiat al acestei universităţi. Consider că ceea ce prezint este o temă relevantă, atât pentru societate, cât şi pentru companii şi instituţii. Tema se intitulează simplu – ‘Încredere'”, a precizat prof. univ. dr. Peter Schulte, reprezentant al Institutului pentru Afaceri Europene şi al Reşiţa Network.
Dacă ziua de vineri este dedicată prezentării lucrărilor ştiinţifice de către invitaţi şi profesorii gazdă, sâmbăta va fi dedicată explorării judeţului Caraş-Severin, cu frumuseţile sale naturale, dar şi cu tradiţiile româneşti. Conferinţele se vor încheia duminică, 16 octombrie.