Arhivă

Descinderi în Caraş-Severin şi Timiş

Descinderi droguri iarba 7 ian (9)Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin ( Oravița și Moldova Nouă) și Timiș (Jimbolia) în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de  trafic de persoane si proxenetism care acţiona pe teritoriul Frantei.

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat activitati in baza unei cereri de asistenta juridica internatională emisa într-o cauză instrumentata de către autorităţile judiciare din Lyon, Franţa. În cauză au fost identificate un număr de 13 persoane de pe raza judetului Caras-Severin a caror activitate infractionala a constat în racolarea şi traficarea din Franţa în România a  unor persoane de sex feminin care se prostituau in diferite zone, membrii grupului asigurând logistica şi gestionarea afacerii, existand situatii in care acestiau isi impuneau regulile prin folosirea violentei.

În cursul zilei de astăzi s-au desfaşurat simultan în Franta şi Romania acţiuni de destructurare a grupului infracţional organizat.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, în vederea audierilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

La activități au participat și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts