Dans 14Pentru un weekend, Sibiul redevine capitala națională a dansului sportiv. Peste 2000 de sportivi din toate colțurile lumii vin la Sibiu pentru cel mai important eveniment de profil al anului, Transylvanian Grand Prix.

Competiția este structurată pe două categorii și este destinată sportivilor amatori participanți la World Open Standard și World Open Latino. Competițiile de tip World Open sunt considerate ca fiind cele mai importante după cele din categoria Grand Prix, ceea ce face ca evenimentul de la Sibiu să fie cel mai important eveniment de dans sportiv din România în acest an. Peste 2000 de sportivi din toate colțurile lumii vin la Sibiu pentru acest imens eveniment sportiv, un eveniment ce are loc, în premieră, în România. Peste 20 de perechi din TOP 50 mondial (World Ranking List) au confirmat deja prezența la competiția de la Sibiu.

Ambele Open-uri sunt structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulți 19-34 ani, Senior I 35 — 44 ani și Senior II 44 — 55 ani. Competiția este arbitrată de oficiali din 20 de țări, 30 de arbitri internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români printre care și președintele Federației Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este și membru în prezidiul Federației Mondiale de Dans Sportiv.

În premieră pentru România, la Sibiu, în cadrul Transylvanian Grand Prix va fi organizat Campionatul European de showdance latino pentru divizia de profesioniști. Competiția va avea loc în cea de-a doua zi a evenimentului de dans sportiv, sâmbătă, iar la start se vor alinia aproximativ 20 de perechi de dansatori profesioniști. România va fi reprezentată în acest concurs de perechea Andrei Mangra — Elena Duicu, campioni naționali la categoria professional division latino.

Evenimentul are loc între 16 și 18 septembrie la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11 până la ora 20:30, sâmbătă de la 9 la 23:30 și duminică de la 9 la 22. Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică. În cea de-a doua zi a competiției au loc semifinalele și finalele standard pe categoriile de vârstă la secțiunea standard și Campionatul European de showdance latino în timp ce ultima zi este rezervată fazelor finale ale competiției latino. Premiile totale oferite concurenților depășesc 25.000 de euro.

Accesul publicului se va face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa începând cu data de 22 august direct de pe site-ul www.transylvaniagrandprix.ro sau de la caseria Sălii Transilvania în timpul competiției. Până în data de 9 septembrie biletul pe zi costă între 20 și 30 de lei iar abonamentele pentru cele trei zile de eveniment costă 70 de lei.

Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv, Federația Mondială de Dans Sportiv și Federația Mondială de Dans Sportiv — divizia de profesioniști.

Parteneri: Dafcochim, Fonoterm, Tess Sibiu, Buonavista BAnqueting, Walter, Atlassib, Kronospan, Cesrom, Simpa, BioF, Hilton, Exclusiv, Fattoria del Gusto, Ibis, Continental Forum, Cercul Militar, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret

Leave a reply