lipsa cvorum constituire consiliu local resitaCea de-a doua încercare de constituire a Consiliului Local Reşiţa a eşuat, după ce, duminică, au lipsit, din nou, consilierii aleşi din partea PSD şi PMP.

”Am venit la cea de-a doua şedinţă de constituire a Consiliului Local Reşiţa, a noii administraţii, dar, din păcate, nici acum nu am avut cvorum. În consecinţă, miercuri va urma a treia şedinţă de constituire. La această oră se mai desfăşoară şedinţe de constituire, pentru a doua oară, la Răcăşdia şi Moldova Nouă, luni vom avea şapte astfel de şedinţe, iar miercuri alte opt”, a afirmat Florenţa Albu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

La rândul său, primarul ales al municipiului Reşiţa, liberalul Ioan Popa, a precizat că se aştepta la acest lucru, dar miercuri Consiliul Local va fi oricum validat.

”Fiind pentru a doua oară când nu se prezintă aleşii din partea PSD, am început să mă obişnuiesc cu ideea. Prima dată am fost un pic uimit, pentru că nu mă aşteptam. Dar politica se învaţă pas cu pas, lucru ce pentru mine nu e o prioritate. Eu nu vreau să învăţ politică, ci să fac administraţie. Pe această cale îi anunţ pe toţi cei care sunt la fel de nedumeriţi ca mine faptul că, miercuri, oricum, Consiliul Local va fi validat, iar eu voi depune jurământul şi ne vom apuca de treabă. Cel mai probabil, miercuri nu vom alege şi viceprimarii, pentru că trebuie să cunosc mai întâi consilierii şi să văd ce compartimente li se potrivesc mai bine”, a declarat Ioan Popa.

La şedinţa de constituire a Consiliului Local Reşiţa au participat doar consilierii liberali şi cei din partea Partidului Verde, nefiind întrunit cvorumul necesar. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Georgiana Tănăsescu)  www.agerpres.ro

Leave a reply