Arabela si GhiorghioniÎn urma celor 14 percheziţii efectuate, ieri, de Poliţia Română, la firme de construcţii şi persoane fizice bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, 4 persoane au fost reținute, iar față de alte 12 s-a dispus măsura controlului judiciar.

„Voi merge, împreună cu clientul meu Axente Obrejan, în jurul orei 16 la Tribunalul Bucureşti unde judecătorul de drepturi şi libertăţi va analiza dacă se impune arestarea preventivă a lui Bejeriţă şi Obrejan” ne-a declarat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul lui Axente Obrejan zis „Arabela”.

Şi omul de afaceri Trandafir Rădoia, aflat la Viena, a fost chemat de urgenţă chiar de la Viena, unde sa afla potrivit www.expressdebanat.ro, pentru a da declaraţii procurorilor.

Axente Obrejan era un apropiat al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, presa prezentând chiar şi un filmuleţ cu cei doi în care Arabela îi dădea bani lui Ghiorghioni, care cânta „Gugulan cu care cu mere…”

Potrivit România Curată pe 14 iulie 2014 procurorii Parchetului General descindeau la oamenii de afaceri Axente Obrejan, Ioan Bejeriță și Trandafir Rădoia pentru o evaziune fiscală de 5 milioane de lei. Firmele lor dețin numeroase contracte cu instituții publice.

Descinderile de astăzi sunt făcute la domiciliile ultimilor doi dar şi la sediile firmelor AxioMixing şi Rădoia Izolierung
Din ancheta iniţială procurorii explicau faptul că în perioada 2009 – 2014 ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive, cauzându-se un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. În cursul zilei de astăzi, (luni, 14 iulie 2014), procurorii derulează percheziţii simultane în 9 locuri din judeţul Caraş-Severin. Acţiunea este efectuată cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Bejerita

Ion Bejeriţă

Excav Prod, firma omului de afaceri Axente Obrejan era abonată la lucrări a Consiliului Județean Caraș-Severin, fiind subiectul unor ample anchete de presă ale ziarelor centrale, pentru atribuiri cu dedicație și fără a avea prețul cel mai mic. Aceasta, la un moment dat, s-a asociat cu Axio Mixing SRL, firma lui Ion Bejeriță, viceliderul PSD Caraș-Severin. Cel de al treilea, Rădoia Trandafir, cunoscut ca Firuț, este patronul Clubului Palace din Caransebeș și, se pare, era și el implicat în contractele celor doi cu statul.

Tot presa scrie că Bejeriță (foto dreapta), în ultima vreme, prin firma de mixturi asfaltice și balastieră, a obținut foarte multe contracte cu diverse primării PSD din județ, acesta fiind și finul președintelui PSD, Ion Mocioalcă. În repetate rânduri Bejeriţă a formulat cereri Tribunalului Caraş-Severin pentru urgentarea anchetei şi a cerut ridicarea sechestrului de pe firmele sale. Tribunalul Caraş-Severin a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie toate cele 48 de volume ale dosarului, după care a decis că „respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire a încheierii penale nr.52/29.07.2015, pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin, în dosarul nr.2150/115/2015, formulată de revizuentul Bejeriţă Ion. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă revizuentul la plata sumei de 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19 noiembrie 2015”, sechestrul rămânând în continuare pe conturile Axio Mixing, scrie România Curată.

Leave a reply