De pe site-ul Aquacaras aflam ca in data de 09.12.2015 a fost convocata o sedinta extraordinara a Adunarii Generale a Actionarilor, adica: Consiliul Judetean CS, Consiliul Local Caransebes, CL Oravita, CL Otelu Rosu, CL Baile Herculane, CL Bocsa, CL Anina, CL Moldova Noua, CL Resita. Temele prezentate:
1.Salarii mai mici pentru proprii directori incepand cu 01.12.2015 la nivelul remuneratiei unui vicepresedinte al consiliului judetean adica 5.870 lei.
2.Indemnizatii mai mici pentru membrii consiliului de administratie incepand cu 01.12.2015 raportata procentual la salarul directorului general diminuat la punctul 1.
3.Interzicerea sponsorizarilor, protocoalelor, si a participarilor la evenimente sociale, culturale sau sportive.
4.Reorganizarea societatii prin concedieri colective.
In urma incheierii procesului verbal de sedinta s-a dispus amanarea aplicarii punctelor 1 si 2 pana la data de 01.01.2016, interzicerea imediata a cheltuielilor privind activitatile sportive iar reducerile de personal se vor face avand in vedere intelegeri prealabile cu sindicatele.
AGA a dispus emiterea de hotarari pentru fiecare punct in parte privind masurile luate. Aceste hotarari nu au fost postate pe site-ul Aquacaras si pana nu apar, aceasta intalnire o putem considera o agapa frateasca inainte de sarbatorile de iarna.
In aceeasi zi 09.12.2015, Legea 313 modifica Legea 51/2006 privind serviciile comunitare si dispune ca reprezentantii oraselor si presedintii consiliilor judetene sa faca parte din consiliile de administratie ale asociatiilor de dezvoltare.
Astfel, toate primariile implicate (si consiliul judetean) au revocat numirile reprezentantilor consiliilor locale in AGA, in primele sedinte ordinare sau chiar extraordinare.
Legea mai prevede ca bilantul asociatiilor de dezvoltare sa fie aprobate de consiliile locale membere si semnate de primari.
Legea este foarte buna deoarece, pe de o parte responsabilizeaza consiliile locale sau judetene privind angajarea cheltuielilor bugetare si de asemenea stabileste directiile de dezvoltare; iar pe de alta parte, agentiile de dezvoltare daca nu vor sa prezinte, asa cum fac in prezent, documentele spre aprobare, vor incalca legea si vor suporta consecintele.
Asociatiile de dezvoltare nu se vor mai “dezvolta” ca entitati independente de vointa creatorilor ei, iar primarii nu vor mai putea spune ca problema e la reprezentantul consiliului local desemnat.
… in afara cazului in care primarul isi deleaga atributiile printr-o dispozitie, iar legea i-o permite!
S-a rezolvat: nu se poate!
Analizand, putem tragem urmatoarele concluzii:
1 Toti membrii AGA Aquacaras au fost destituiti si inlocuiti cu primarii, vicepresedintele consiliului judetean care tine locul presedintelui pe caz de boala, sau de viceprimarii cu atributii de primari in urma interventiei DNA in cazul Resita si Baile Herculane.
2 Hotararile luate ale defunctului AGA Aquabanat, probabil ,ca nu vor fi puse in practica pentru ca nu exista nici un primar care sa-si diminuaze propriul venit, iar cheltuielile de promovare sunt numai bune in an electoral.
3 Singurul punct care va fi pus in practica este al 4-lea, pentru ca, probabil, este cea mai convenabila masura de a diminua risipa si are pagube colaterale electorale mici; practic tapul ispasitor exista.
Bonus:
Reesalonarea datoriilor catre bugetul de stat ale Aquacaras nu este inca acceptata de catre Ministerul de Finante deci nu avem viitor in programe europene.
Hotararea de Guvern privind amanarea executarii silite a Aquacaras pentru plata datoriilor catre bugetul de stat nu este data.
Un brad bogat!