Home / BĂILE HERCULANE / Acţiune de prevenire şi combatere a deţinerii şi comercializării de produse pirotehnice interzise

Acţiune de prevenire şi combatere a deţinerii şi comercializării de produse pirotehnice interzise

Acţiune punctuală a jandarmilor Grupării Mobile din Timişoara pe linia prevenirii şi combaterii comerţului cu produse pirotehnice, în zona pieţei Iosefin din municipiul Timişoara. Un portbagaj plin cu materiale pirotehnice de sezon, au fost confiscate de către jandarmii timişoreni, iar posesorul acestora – cu dosar penal.

În după-amiaza zilei de 18 decembrie, a.c., jandarmii din cadrul Grupării Mobile din Timişoara, au observat un autoturism Ford Fiesta care le-a atras atenţia şi un bărbat care căuta în portbagajul maşinii. La vederea jandarmilor, acesta a vrut să închidă portbagajul şi să fugă. Acesta a fost legitimat, jandarmii stabilind că se numeşte David H. în vârstă de 29 de ani din municipiul Timişoara. Întrebat de provenienţa articolelor pirotehnice din maşină, tânărul a reacţionat nervos şi s-a lovit cu capul de Ford, strigând că jandarmii îl bat.
Bărbatul a fost condus la sediul unităţii unde, la cererea acestuia, a fost solicitat un echipaj medical de urgenţă deoarece avea „dureri de cap”. Era şi normal, având în vedere că jandarmii i-au ridicat în vederea confiscării, peste 10.000 de articole pirotehnice, clasele 2 -4, a căror deţinere sau comercializare este interzisă prin lege.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul unităţii pentru întocmirea actelor de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Pe această cale, jandarmii doresc să aducă la cunoştinţa cetăţenilor faptul că şi deţinerea, nu numai comercializarea de articole pirotehnice, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii sau se pot supune riscului de producere a unor accidente de vătămare corporală din cauza folosirii materialelor pirotehnice.

Fotografia postată de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Glad Voievod" Timişoara.
Fotografia postată de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Glad Voievod" Timişoara.
Fotografia postată de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Glad Voievod" Timişoara.

About cristian.frant

Check Also

Ramna are un viceprimar ecologist

Consiliul Local Ramna, în ședința din 20 noiembrie, a avut, printer punctele de pe ordinea …

Lasă un răspuns