vaccinCampania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, până pe 16 noiembrie fiind vaccinate aproape 3.200 de persoane din categoriile de risc, a declarat miercuri, în şedinţa Comitetului Consultativ pentru Persoane Vârstnice, dr. Mircea Borcău, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

‘Din totalul de 25.261 persoane catagrafiate la nivelul judeţului, 11.200 locuitori o reprezintă populaţia de 65 de ani şi peste. La întocmirea catagrafiei au fost incluse toate persoanele în vârstă, aflate în instituţiile de ocrotire pentru bătrâni precum şi personalul care desfăşoară activitatea în aceste unităţi. În aceste unităţi, fie de stat fie private, toate persoanele asistate precum şi personalul medico-sanitar a fost vaccinat. S-a organizat separat vaccinarea antigripală la nivelul secţiei de hemodializă şi a persoanelor seropozitive HIV, unde s-au vaccinat 50 de persoane’, a afirmat medicul primar epidemiolog Mircea Borcău.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a primit, într-o primă tranşă, 3.550 de doze, iar în cea de-a doua tranşă, 2.280 doze de vaccin. Potrivit medicului Mircea Borcău, până în data de 16 noiembrie 2015 au fost vaccinate, în total, 3.196 de persoane din grupele la risc, dintre care 1.414 persoane de peste 65 de ani.

‘Începând de lunea viitoare, medicii de familie vor putea ridica de la noi încă o tranşă suplimentară, de circa 25 de vaccinuri fiecare. Din fonduri proprii este asigurat şi un stoc tampon de circa 400 de doze, însă, până acum, niciodată, populaţia catagrafiată la vaccinare nu a apelat în totalitate la aceste vaccinuri’, a precizat reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Campania de vaccinare antigripală a demarat, în acest an, încă din luna octombrie, termenul de finalizare fiind luna februarie 2016. Până în prezent, la nivelul judeţului nu a fost raportat vreun caz de gripă.

Leave a reply