Home / Arad / Blocul fetelor va fi renovat cu voluntari

Blocul fetelor va fi renovat cu voluntari

Directia pentru sportUn imobil din Reşiţa, aflat în administrarea Primăriei municipiului, va fi renovat la iniţiativa şi cu ajutorul voluntarilor care îşi desfăşoară aici activitatea.

‘Am adus împreună autorităţile publice firme de profil şi voluntari din comunitatea locală pentru a ajuta la lucrările de renovare şi amenajare a unui spaţiu dintr-un bloc situat pe Bulevardul A.I. Cuza din municipiul de pe Bârzava. Practic, am pus bazele unui proiect de responsabilitate socială. Vrem să schimbăm faţa acestui bloc, mai ales că ne şi interesează în mod direct. Noi, voluntarii, avem aici, la ultimul nivel, sediul Centrului de Tineret Mansarda şi ne este ruşine, mai ales atunci când primim delegaţii de tineri din ţară şi străinătate. Din fericire, am găsit multă înţelegere la cei din bloc, pentru că fără aportul lor nu am fi putut demara acest proiect. Noi aşteptăm şi ajutorul primăriei pentru locurile în care noi nu putem intra, aşa cum este cazul subsolului care este inundat. Sunt tot felul de cabluri şi nu putem intra. O să renovăm şi geamurile şi uşile pe casa scării şi sperăm ca totul să se finalizeze cu un bloc mult mai frumos şi primitor, până la jumătatea lunii decembrie’, a declarat marţi, la demararea lucrărilor, Dana Lupşan, coordonatorul proiectului, din partea Direcţiei de Tineret şi Sport Caraş-Severin.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea voluntarii Centrului de Tineret Mansarda se află într-o stare de degradare majoră, nu are uşi la intrare, geamurile lipsesc, iar zugrăveala este deteriorată. Cu acest prilej, până pe data de 15 decembrie va fi organizat şi un atelier intitulat ‘Trepte spre voluntariat’, prin care tinerii participanţi vor învăţa de la profesionişti cum să execute reparaţii şi finisaje la un imobil.

La acţiunea de voluntariat de marţi au participat şi tineri de la Liceul Traian Vuia din Reşiţa, mai ales că Centrul de Voluntariat Reşiţa are ca scop dezvoltarea durabilă a comunităţilor prin voluntariat şi educaţie non-fornală. Totodată, centrul sprijină recunoaşterea în comunitate a valorii activităţii de voluntariat. Obiectivele acestuia sunt promovarea educaţiei nonformale a tinerilor prin voluntariat şi sprijinirea dezvoltării capacităţii organizaţiilor neguvernamentale de a oferi servicii în comunitate.

‘Pentru unii dintre ei este pentru prima dată când aud de noţiunea de voluntariat. Aici li se oferă o alternativă de petrecere a timpului liber. Una este să faci voluntariat la şcoală şi altceva să fii un tânăr care ai o agendă plină şi îţi faci timp, voluntar. Noi ne arătăm disponibilitatea şi le arătăm ce servicii oferim şi pentru educaţie non-formală şi pentru voluntariat’, a declarat Dana Lupşan.

La Centrul de Voluntariat Mansarda cei interesaţi vor găsi, printre altele, şi ateliere de realizat măşti veneţiene, icoane pe lemn, ateliere unde se desfăşoară diferite jocuri sau de design textil.

About cristian.frant

Check Also

Un autoturism a fost cuprins de flăcări pe autostrada A1

In jurul orei 10:30, autoritățile din Timișoara au fost solicitate să intervină  pentru stingerea unui …

Lasă un răspuns