Descinderi DNA Primaria Resita birou Mihai StepanescuProcurorii perchezitioneaza chiar biroul primarului, care a fost sfatuit sa si ia un avocat.

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a ajuns, joi după amiaza, la sediul DNA Timişoara, unde va fi audiat într-un dosar ce vizează fapte de corupţie.

‘Domnul Stepanescu a ajuns la sediul DNA Timişoara, dar încă nu a intrat la audieri. Mai sunt încă 3-4 persoane din primărie care aşteaptă să fie audiate şi apoi intrăm noi. I se vor aduce la cunoştinţă faptele pentru care este învinuit’, a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Paşca, avocatul lui Stepanescu.

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, ar fi suspectat de procurorii DNA că ar fi pretins şi primit mită în legătură cu atribuirea şi derularea unui contract de lucrări publice încheiat de autoritatea locală şi o firmă, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor, Mihai Stepanescu ar fi pretins şi primit, cu titlu de mită, sume de bani de la SC Elis Pavaje SRL Alba, în legătură cu atribuirea şi derularea unui contract de lucrări publice încheiat de Primăria Reşiţa în valoare de aproximativ 600.000 lei.

Edilul, susţin sursele, ar fi pretins un procent de aproximativ 10% din valoarea plăţilor efectuate de Primărie către această societate.

DNA a anunţat, joi dimineaţa, că au loc percheziţii în cinci locaţii situate în municipiile Timişoara şi Reşita, dintre care una este sediul unei instituţii publice, într-un dosar de fapte de corupţie comise în perioada 2014 – 2015.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2014 – 2015. În cursul zilei de 19 noiembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate în municipiul Timişoara şi municipiul Reşita, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. AGERPRES/(A – autor: Otilia Halunga) www.agerpres.ro

 

Leave a reply