gheorghe si ianas rosetiDupă reţinerea şi arestarea omului numărul doi al lui Sorin Frunzăverde, au apărut foarte multe legende cu privire la percheziţia casei acestuia. Fost șef al Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat din Caraș-Severin, Ianăș Roșeți a fost condamnat, cu un an în urmă, de Tribunalul Caraș-Severin, la închisoare de 2 ani și 6 luni cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 3 ani.

PUTEREA a obținut, în exclusivitate, procesul verbal al percheziţiei realizate de procurorii DNA la casa lui Ianăş Roşeţi din Teregova. Conform documentului, unele legende se adeveresc 100%.

„S-a solicitat celui în cauză predarea de bună voie a sumelor de bani pe care le-a primit cu titlul de mită, însă acesta a precizat că nu a primit nici o sumă de bani cu titlul de mită.

De asemenea, la solicitarea noastră de a prezenta toate sumele de bani pe care le deţine, Roşeţi Ianăş ne-a prezentat suma de 2.000 de lei formată din 8 bancnote cu cupiura de 200 de lei, una bancnotă cu cupiura de 100 de lei şi două bancnote cu cupiura de 50 de lei.

Totodată ne-a prezentat şi sumele de 1.100 de euro, 100 de dolari şi 10 lei, aflate în autoturismul Skoda Octavia cu numărul CS 33 JUD (autoturismul de serviciu – n.n.).

Din salonul de oaspeţi, sub o pernă aşezată pe o masă pliantă rabatabilă, tip noptieră, a fost identificat un plic conţinând suma de 9.000 (nouă mii) lei formată din 90 de bancnote a 100 de lei, cu următoarele serii de identificare (…), cu privire la care Roşeţi Ianăş a declarat verbal că nu cunoaşte de unde provine această sumă de bani.

În camera a doua s-a găsit suma de 1.400 de euro, într-un plic pe care era inscripţionat olograf 1500.

Într-un costum de haine din aceeaşi cameră s-a găsit suma de 200 de euro.

Sub canapeaua din a doua cameră unde se afirma că se obişnuieşte să se odihnească Roşeţi Ianăş şi soţia lui s-a găsit suma de 12.000 de lei despre care Roşeţi Ianăş a afirmat că reprezintă bani pentru cheltuielile casei, scoşi de la BRD în mai multe etape…”.

Ianăş Roşeţi a semnat procesul-verbal de percheziţie şi a ţinut să aibă o menţiune specială: „Menţiune: Declar că mi s-a spus că am dreptul la un avocat când vom merge la Timişoara”.

Citeşte mai mult pe http://www.puterea.ro/dezvaluiri/exclusiv-inedit-detaliile-perchezitiei-dna-la-aghiotantul-cazut-al-lui-frunzaverde-124808.html

Leave a reply