avioane militare bautarMai multe avioane militare au fost văzute zilele acestea zburând pe Valea Bistrei, ceea ce i-a făcut extrem de curioşi pe sătenii din Băuţar şi satele din jur. Se pare că este vorba despre aparate de zbor româneşti, de tip MIG sau F, însă sătenii spun că zboară foarte repede şi nu le pot repera prea bine.

„Două avioane militare au trecut acum 10 minute deasupra [dealului] Rodomilei. Simulau o urmărire, primul avion balansa aripile sus-jos efectuând viraje scurte stânga-dreapta” spune Romulus Frîncu. „Cand am intrat in UE armata, cerul nu ne mai apartine… Suntem la bunul plac al sistemului universal…” spune Mihaela Potanc. „m-am simțit ciudat auzind zgomotul făcut de ele. nici nu sti de unde apar si apoi dispar. totul se petrece foarte repede” mai spune Frîncu. „Si eu m.am speriat au trecut la cativa metrii de casa mea” scrie la postarea de pe facebook Liliana Albescu.

Romulus Frîncu este cel care a trimis fotografia făcută aproape de Porţile de Fier ale Transilvaniei, la Băuţar. „vineri a trecut unul singur spre Hațeg, iar acum 2. Datorită distanței mari nu am putut vedea. Au zburat deasupra culmii dealului, jos. Dealul are 800 de metri înălțime, eu aflîndu-mă la vreo 2 km. Un MIG și în față era un F, dar nu stiu de care…Se pare că au virat spre Rusca Montană. În 2008 făceau exerciții cu ungurii tot în august în cadrul parteneriatului, ,,Cer deschis” cu elicoptere care au zburat pe la noi. Acum au luat F16 LA mâna a treia de la portughezi si le testează împreună cu MIG-urile modernizate în Israel. Nu contează dacă e sau nu de interes public. m-am simțit ciudat auzind zgomotul făcut de ele. astea nici nu sti când apar, atât de repede apar si apoi dispar” ne-a transmis acesta.

Leave a reply