Home / Banat / Prefectul este nemulţumit de faptul că Biroul Vamal prezintă doar partea pozitivă a activităţii

Prefectul este nemulţumit de faptul că Biroul Vamal prezintă doar partea pozitivă a activităţii

Şefii Vămii Reşiţa cu maşina cu girofar la cumpărături
Şefii Vămii Reşiţa cu maşina cu girofar la cumpărături

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, s-a arătat indignat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, de faptul că reprezentanţii Biroului Vamal din Reşiţa prezintă doar partea pozitivă a activităţii, în ciuda faptului că din depozitul instituţiei s-au furat ţigări confiscate din contrabandă.

‘Din punctul meu de vedere, prezentarea Biroului Vamal Reşiţa, în Colegiul Prefectural, s-a limitat doar la câteva aprecieri pozitive şi cu care eu nu sunt de acord. În acest an, a avut loc un eveniment la Biroul Vamal, unde sunt depozitate bunurile care au fost confiscate şi de unde a fost sustrasă o cantitate mare de ţigări de contrabandă. Anterior acestui eveniment, tot în această locaţie, unde sunt depozitate ţigările, cu câţiva ani în urmă, a fost o situaţie asemănătoare. Din cauză că a fost o implicare în mod corespunzător şi nu au fost trase învăţămintele după primul eveniment, s-a permis ca aceste ţigarete de contrabandă, fără timbru, nefiscalizate, să intre în circuitul pieţei negre şi să fie din nou comercializate’, a declarat, la finalul şedinţei Colegiului Prefectural Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu.

În acest sens, pentru că şeful Biroului Vamal a lipsit şi şi-a trimis înlocuitorul, prefectul judeţului a precizat că va avea o întâlnire cu conducerea instituţiei, probabil, pe parcursul săptămânii viitoare, împreună cu reprezentanţii Poliţiei, care trebuie să se implice în asigurarea condiţiilor de securitate şi să ia măsurile corespunzătoare, pentru a căuta soluţii ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de evenimente.

Pe parcursul Colegiului Prefectural, reprezentantul Biroului Vamal Reşiţa a precizat că, potrivit ultimelor rectificări privind planul de încasări, repartizat instituţiei, acesta a fost stabilit pentru primele cinci luni ale anului la suma de 17,25 milioane lei, care a fost realizat în proporţie de 117,53%.

Recent o echipă a Ştiri din Banat a surprins conducerea Biroului Vamal Reşiţa cu maşina de serviciu cu girofar la cumpărături la Lidl, dar vom reveni cu acest reportaj.

About cristian.frant

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns