Şefii Vămii Reşiţa cu maşina cu girofar la cumpărături

Şefii Vămii Reşiţa cu maşina cu girofar la cumpărături

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, s-a arătat indignat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, de faptul că reprezentanţii Biroului Vamal din Reşiţa prezintă doar partea pozitivă a activităţii, în ciuda faptului că din depozitul instituţiei s-au furat ţigări confiscate din contrabandă.

‘Din punctul meu de vedere, prezentarea Biroului Vamal Reşiţa, în Colegiul Prefectural, s-a limitat doar la câteva aprecieri pozitive şi cu care eu nu sunt de acord. În acest an, a avut loc un eveniment la Biroul Vamal, unde sunt depozitate bunurile care au fost confiscate şi de unde a fost sustrasă o cantitate mare de ţigări de contrabandă. Anterior acestui eveniment, tot în această locaţie, unde sunt depozitate ţigările, cu câţiva ani în urmă, a fost o situaţie asemănătoare. Din cauză că a fost o implicare în mod corespunzător şi nu au fost trase învăţămintele după primul eveniment, s-a permis ca aceste ţigarete de contrabandă, fără timbru, nefiscalizate, să intre în circuitul pieţei negre şi să fie din nou comercializate’, a declarat, la finalul şedinţei Colegiului Prefectural Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu.

În acest sens, pentru că şeful Biroului Vamal a lipsit şi şi-a trimis înlocuitorul, prefectul judeţului a precizat că va avea o întâlnire cu conducerea instituţiei, probabil, pe parcursul săptămânii viitoare, împreună cu reprezentanţii Poliţiei, care trebuie să se implice în asigurarea condiţiilor de securitate şi să ia măsurile corespunzătoare, pentru a căuta soluţii ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de evenimente.

Pe parcursul Colegiului Prefectural, reprezentantul Biroului Vamal Reşiţa a precizat că, potrivit ultimelor rectificări privind planul de încasări, repartizat instituţiei, acesta a fost stabilit pentru primele cinci luni ale anului la suma de 17,25 milioane lei, care a fost realizat în proporţie de 117,53%.

Recent o echipă a Ştiri din Banat a surprins conducerea Biroului Vamal Reşiţa cu maşina de serviciu cu girofar la cumpărături la Lidl, dar vom reveni cu acest reportaj.

Leave a reply