Parcul_Justitiei_din_Timisoara_va_fi_modernizat_cu_fonduri_nerambursabile_prin_Regio-POR Semnare  contract  (1)Pe 29 aprilie 2015, a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Modernizarea Parcului Justiției”. Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere” și a domeniului major de intervenție 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, subdomeniul  „Poli de creștere”, al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR).

 

Semnatarii contractului de finanțare au fost Nicolae ROBU – Primar al Municipiului Timișoara şi Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

 

Proiectul, ce se va desfășura pe parcursul a 8 luni, vizează reabilitarea spațiilor verzi și a infrastructurii tehnico-edilitare a parcului Justiției în vederea creșterii confortului urban în spațiile publice destinate agrementului și recreerii. Astfel, prin implementarea acestui proiect, se va obține o suprafață gazonată de 16.697,8 mp, 1.577 mp de alei vor fi modernizați, vor fi plantați 53 de arbori și arbuști și 109.300 bulbi. De asemenea, va fi realizat un sistem de irigare pentru spațiile verzi și se vor achiziționa și monta 38 de bănci, 35 de coșuri de gunoi și 23 de stâlpi de iluminat fotovoltaici.

Valoarea totală a proiectului este de 2.096.732,65 lei (aproximativ 474.320,24 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.042.691,46 lei (aproximativ 462.095,11 euro).

Proiectul „Modernizarea Parcului Justiției” este cel de-al 34-lea contract de finanțare semnat de către Primăria Municipiului Timișoara, în calitate de beneficiar. Valoarea finanțării nerambursabile a celor 34 de contracte depășește 86,34 milioane euro. Dintre acestea, 3 contracte de finanțare vizează reabilitarea școlilor din municipiul Timișoara, 3 vizează reabilitatea infrastructurii de sănătate, 5 contracte de finanțare au fost semnate în vederea reabilitării a 51 de blocurilor de locuințe  din Timișoara iar celelalte 23 de contracte de finanțare au fost semnate în cadrul Polului de Creștere Timișoara.

Leave a reply