Home / Banat / Romano Prodi vine la UVT. Universitatea îi acordă cea mai înaltă distincție fostului președinte al Comisiei Europene

Romano Prodi vine la UVT. Universitatea îi acordă cea mai înaltă distincție fostului președinte al Comisiei Europene

romano prodiInternaționalizare, deschidere către comunitate și crearea de legături puternice în mediul socio-economic reprezintă componente importante ale strategiei de dezvoltare a Universității de Vest din Timișoara. Instituția a primit în rândurile sale numeroase personalități marcante ale lumii și continuă să lege acele parteneriate care aduc prestigiu și valoare.

 

În acest context, Universitatea de Vest din Timișoara anunță acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum profesorului Romano Prodi, președinte al Comisiei Europene (1999-2004) și Prim ministru al Italiei (1996-1998; 2006-2008).

 

Suntem onorați să avem în rândurile noastre o personalitate puternică precum cea a domnului Prodi. Parteneriatul pe care îl legăm cu domnia sa va deschide noi perspective Universității și va avea o contribuție importantă în competiția europeană la care ne-am angajat ca universitate. Atragem aproape, spre instituție, spre comunitatea largă a Timișoarei, oameni de o importanță incontestabilă în societatea europeană”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

Evenimentul va avea loc luni, 27 aprilie 2015, de la ora 11.00, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, Bd. V. Pârvan 4.

 

De asemenea, de la ora 10.00, în sala A01, va avea loc lansarea volumului de Alcide De Gasperi „EUROPA. Scrieri și discursuri”, prima traducere a operei sale în limba română, eveniment la care participa și domnul Romano Prodi. Cartea apare la Editura Universității de Vest, în îngrijirea Centrului de studii europene „Alcide De Gasperi”.

 

Mai multe despre Romano Prodi puteți citi aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Romano_Prodi

Foto wikipedia.org

About cristian.frant

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns