Valeria Schelean: Calitatea democrației românești va crește odată cu expunerea la bunele practici europene

Valeria Schelean: Calitatea democrației românești va crește odată cu expunerea la bunele practici europene

delegatie parlamentul european vizita bruxellesCalitatea democrației românești se va îmbunătăți cu cât vom fi expuși mai mult la bunele practici europene, cu cât ne vom însuși mai mult valorile europene și vom reuși să transmitem aceste valori democratice în fiecare segment al societății.

Plecând de la aceste principii, deputatul a gândit, împreună cu europarlamentarul PPE Traian Ungureanu, un program de vizite la Bruxelles, cu scopul de a familiariza cât mai mulți români cu mediul democratic din Parlamentul European. Prima vizită în Belgia s-a adresat unui număr de primari, consilieri locali și județeni din Caraș-Severin, dar și unor reprezentanți ai mass-mediei locale, prilej cu care oamenii politici și jurnaliștii au putut să înțeleagă mai bine funcționarea instituțiilor europene.

În condițiile unei democrații alterate în România, orice expunere la adevăratele valori și practici democratice este ca o gură de aer proaspăt. România are nevoie de politicieni care să înțeleagă în primul rând ce este democrația și ce înseamnă funcționarea corectă a instituțiilor statului, iar, din acest punct de vedere, demersuri precum acesta au darul de a ne deschide ochii și de a ne readuce aminte care sunt obiectivele pe care ni le dorim a fi atinse.

”Doresc să îi mulțumesc încă o dată colegului meu Traian Ungureanu, dar și colegilor de delegație pentru o experiență agreabilă și vreau să-i asigur că voi fi pentru ei, de fiecare dată, un partener și un aliat în ceea ce privește consolidarea drepturilor și libertăților fundamentale, a statului de drept și a unei societăți deschise și optimiste” a declarat Valeria Schelean.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )