ZIUA POLIȚIEI: Luare de ostatici și focuri de armă la supermarketul Carrefour din Parcul Tricolorului VIDEO

ZIUA POLIȚIEI: Luare de ostatici și focuri de armă la supermarketul Carrefour din Parcul Tricolorului VIDEO

Ziua Politiei 25 mar 2015 2015-03-25 012Ziua de 25 martie reprezintă ziua Poliţiei Române şi pentru marcarea acestui important eveniment Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a organizat activităţi în mijlocul cetăţenilor dedicate atât copiilor, dar şi părinţilor. Poliţiştii şi-au prezenta tehnica şi autospecialele din dotare în Parcul Tricolorului din municipiul Reşiţa chiar de ziua lor, 25 martie a.c., începând cu orele 9:30.

În parc au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie: laboratorul mobil, folosit de criminalişti, autospecialele de intervenţie şi Poliţie Rutieră, dar şi o expoziţie de arme, aflate în dotarea luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
De asemenea, au fost foarte gustate de copii demonstraţiile „câinilor-poliţist” care au făcut diferite demonstraţii de patrulare şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.
Începând cu orele 13.00 luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au demarat o demonstraţie pentru prinderea şi anihilarea unui grup de infractori. Ei vor îşi vor demonstra abilitatea în imobilizarea răufăcătorilor. Tot ei sunt cei care vor desfăşura şi exerciţii pentru autoapărare. Scenariul a fost: o luare de ostatici la Supermarketul Carrefour din Parcul Tricolorului. Au intervenit mascații de la SAS, s-a negociat, urmăriri de mașini și focuri de armă, toate garnisite cu multe aplauze de la cei prezenți. Pentru cei care doresc să urmeze cariera de poliţisti, a fost un prilej binevenit pentru a cunoaşte mai îndeaproape secretele meseriei, dar şi ce condiţii trebuie să îndeplinească viitori elevi sau studenţi.

Prin Regulamentele Organice din anul 1831, Agia a devenit Poliţie şi s-a creat Poliţia din Capitală, atribuţiile fiind apropiate de cele actuale (ordinea, paza oraşului în timpul nopţii şi păstrarea liniştii, supravegherea tuturor persoanelor care intrau în oraş).
Începând cu Legea de organizare a poliţiei emisă în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, urmată de Legea lui Vasile Lascăr şi de Legea pentru organizarea poliţiei generale a statului, competenţele poliţiei au fost extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate.
În prezent, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române sunt legiferate de Legea nr. 218 din 23.04.2002. Astfel, Poliţia Română este în prezent „instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )