primaria-caransebesAstăzi, 20 martie 2015, a avut loc în Aula 1 Decembrie 1918 a Primăriei Municipiului Caransebeș semnarea contractului de finanțare pentru proiectul Realizare (construire) campus școlar la Liceul Pedagogic ‘C. D. Loga’ din Caransebeș, jud. Caraș-Severin — proiect finanțat prin Regio — Programul Operațional Regional în cadrul axei prioritare 3 ‘Îmbunătățirea infrastructurii sociale’ și a domeniului major de intervenție 3.4 ‘Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă’. Beneficiarul proiectului este reprezentat de parteneriatul dintre Municipiul Caransebeș și Liceul Pedagogic C. D. Loga.

Semnarea contractului de finanțare a avut loc în prezența domnului Ion Marcel VELA — Primar al Municipiului Caransebeș și a domnului Sorin MAXIM — Director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest — Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional în Regiunea Vest.

*** Proiectul Realizare (construire) campus școlar la Liceul Pedagogic ‘C. D. Loga’ din Caransebeș, jud. Caras-Severin vizează reabilitarea clădirii liceului (școală), a școlii de muzică și a cantinei, precum și construirea unui campus preuniversitar. Implementarea proiectului se va face pe parcursul a 9 luni.

În cadrul proiectului se vor face lucrări de reabilitare, modernizare și construcție și se vor achiziționa dotări specifice, 1460 de elevi urmând a beneficia de infrastructură educațională creată și reabilitată. Rezultatele estimate ca urmare a implementării proiectului sunt: 1 școală reabilitată, modernizată și dotată, cu o suprafață de 7028 mp, constând în 58 de săli de clasă, 9 laboratoare, 2 săli de lectură, 1 bibliotecă și alte spații conexe; 1 școală de muzică reabilitată, modernizată și dotată având o suprafață desfășurată de 171,40 mp; 1 cantină reabilitată, modernizată și dotată, având o suprafață desfășurată de 594,82 mp; 1 sală de sport construită și dotată, având o suprafață desfășurată de 1.535 mp; 6 garsoniere pentru profesori construite și dotate, având o suprafață desfășurată de 484 mp; 1 cămin construit și dotat, constând în 9 camere și o cameră pentru activități comune, având o suprafață totală desfășurată de 815 mp; 1 centrală termică construită.

Valoarea totală a proiectului depășește 18 milioane lei (4,09 milioane euro), dintre care aproximativ 14 milioane lei (3,15 milioane euro) (la cursul inforeuro 4,4205 lei/euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă.

 

Leave a reply