Home / Banat / RAILACTION DAY 24 BLUE – 200.000 de euro prejudiciu în CS

RAILACTION DAY 24 BLUE – 200.000 de euro prejudiciu în CS

razie politie centre colectare fier vechi materiale feroase (1)ACȚIUNE NAȚIONALĂ A POLIȚIȘTILOR PENTRU COMBATEREA FURTURILOR DE COMPONENTE DE CALE FERATĂ

Sute de dosare penale și amenzi, în cadrul unei acțiuni a Poliției Române pentru prevenirea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară.

În perioada 11 — 12 martie a.c., Direcția de Poliție Transporturi din Inspectoratul General al Poliției Române a coordonat o acțiune, desfășurată la nivel național, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară.

Pe parcursul celor 2 zile, 5.766 de polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice și transporturi au verificat 144 de trenuri și 243 de stații de cale ferată și au efectuat 248 de controale de-a lungul liniei de cale ferată.

În urma acțiunii, au fost legitimate 10.373 de persoane, iar pentru 456 de persoane s-au întocmit dosare penale (7 pentru tâlhării, 21 pentru furt din buzunare, 118 pentru loviri și alte violențe, 54 pentru distrugere și 256 pentru comiterea altor infracțiuni).

De asemenea, 50 de persoane fizice sunt cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt și infracțiuni conexe, de la acestea fiind recuperate 16.833 de kilograme de metale și 52 de kilograme de cupru.

Totodată, polițiștii au controlat și 2.306 de societăți comerciale ce desfășoară activități de colectare/valorificare de deșeuri reciclabile feroase și neferoase.

În urma controalelor, au fost înregistrate 40 de dosare economice, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale la Legea 38/2004 și au fost recuperate 34.164 de kg. de metale și 698 de kg. de cupru.

Acțiunea se înscrie în conceptul RAILACTION DAY 24 BLUE, un concept al RAILPOL (rețeaua forțelor de poliție cu atribuții în transporturile feroviare din țările Uniunii Europene), ce constă în organizarea simultană, în toate țările membre, pe durata unei singure zile, a unei acțiuni polițienești în mediul feroviar.

Exemple:

— Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, l-au depistat pe administratorul unei societăți comerciale din Reșița, care nu a evidențiat veniturile, aproximativ 200.000 de euro, obținute din vânzarea deșeurilor de fier vechi rezultate din activitatea societății.

Cel în cauză este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

About cristian.frant

Check Also

Peste 100 de producții din 40 de țări vin anul acesta la Simfest, toate continentele sunt reprezentate

Un număr de 118 producții din 40 de țări concurează pentru marele premiu al ediției …

Lasă un răspuns