Arhivă

Cod galben de inundații până sâmbătă, la ora 16,00

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri o atenționare Cod galben de inundații pentru 12 bazine hidrografice, valabilă de joi, ora 12,00, până sâmbătă, la ora 16,00.

Bazinele hidrografice afectate sunt Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Drincea, Desnățui, Jiu mijlociu și Jiu inferior.

Potrivit hidrologilor, în bazinele menționate se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

INHGA a emis Cod galben pentru râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timiș mijlociu și inferior și afluenții săi, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Caraș Severin și Timiș), Drincea, Desnățui, Jiu mijlociu și inferior și afluenții săi (județele Mehedinți, Gorj și Dolj).

‘Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din județele Mehedinți și Dolj’, avertizează hidrologii.

AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Mariana Nica)

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts
Citește mai mult

Luna de SÂNGE

Un fenomen rar, astrologic, ce prevestește o nouă schimbare a lumii, va avea loc în această seară, 15…