Biblioteca Municipală Reşiţa marchează 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Biblioteca Municipală Reşiţa marchează 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Biblioteca„Lumea toată-i trecătoare…/Numai poetul, …, trece peste nemărginirea timpului”, spunea poetul nepereche al literaturii române, Mihai Eminescu.

În data de 15 ianuarie 2015, Biblioteca Municipală Reşiţa marchează 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu printr-o serie de acţiuni.

De la ora 09:00, la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa, corpul C, elevi din ciclul primar vor evoca personalitatea marelui poet naţional printr-un recital de poezie sub genericul „Eminescu prin ochi de copil”.

De la ora 13:00, la Secţia vârsta a treia a Bibliotecii Municipale(Reşiţa, Lunca Bârzavei, Al. Tineretului nr. 3), se va desfăşura acţiunea intitulată „Să ne amintim de Eminescu” în cadrul căreia va fi vernisată o expoziţie de carte tematică şi va avea loc un recital de poezie susţinut de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa.

Acţiunile continuă  de la ora 14:00, la sediul central al instituţiei (Reşiţa, zona centrală, str. G.A. Petculescu nr. 1), sub genericul „Limbă, cultură şi interculturalitate”, unde copii de la Centrul de Zi „ABC” vor oferi un moment artistic iar voluntari de la Uniunea Democrată a Croaţilor din România-Caraş-Severin vor realiza o prezentare despre Mihai Eminescu. Totodată, va putea fi vizionată o altă expoziţie de carte tematică dedicată aniversării a 165 de ani de la naşterea marelui om de cultură.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )