spectacol folcloric caritabil preot moise gherescuSpectacol de o frumuseţe rară în Cinematograful „Dacia” din Reşiţa. Şi unul cu un scop caritabil: ajutorarea preotului Moise Gherescu pentru a se putea trata de o gravă boală ce îl macină şi pentru tratarea căreia se află internat la Viena. Nici nu putea să fie altfel spectacolul când la organizarea sa au pus umărul nume şi persoane importante din oraş şi Protopopiat, în frunte cu vocea de aur Petrică Miulescu Irimică. „M-am angajat la acest demers tocmai pentru că ştiam că aici, la Reşiţa, am un bun prieten pe care mă pot baza de câte ori este nevoie, domnul primar Mihai Stepanescu ” a spus Petrică Miulescu Irimică.

Toţi cei prezenţi la spectacol au fost rugaţi să doneze în urnele special pregătite, toţi banii adunaţi urmând să meargă pentru tratamentul medical al preotului slujitor la Catedrala din Caransebeş. Au urcat pe scenă Ansamblul „Bârzava” al Primăriei Reşiţa, solişti de valoare precum Mihaela Petrovici, Mitru Teleagă, Nicu Novac şi, desigur, Petrică Miulescu Irimică.

Joi, 27 noiembrie, Episcopia Caransebeșului, alături de Primăria municipiului Reșița, a organizat în Sala cinematografului „Dacia” din Reșița spectacolul caritabil „Dumnezeu lucrează prin oameni”. Spectacolul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru tratamentul post-operator necesar părintelui Moise Gherescu, slujitor la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

În deschiderea spectacolului, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului a rostit un cuvânt în cadrul căruia a subliniat: „Ne aflăm în vreme de post și întotdeauna această perioadă de la sfârșitul anului ne îndeamnă să fim mai aproape unii de alții și mai atenți la nevoile sufletești și trupești ale celor din jurul nostru. Apropierea aceasta pe care suntem datori să o facem unii către alții se realizează foarte frumos, așa cum spune și spectacolul, prin oameni și în oameni. Postul Crăciunului este vremea care ne cere să ne apropiem de semeni prin jertfă și prin dăruire”.

Pe scenă au urcat nume sonore ale folclorului bănățean: Petrică Miulescu Irimică, Nicu Novac, Mitru Teleagă și mulți alții care au încântat numerosul auditoriu cu cântece tradiționale populare și colinde. De asemenea la eveniment au participat și autoritățile locale precum și foarte mulți oameni de bine.

Cei care au ratat evenimentul dar vor să ajute cu bani pot dona în conturile

RO62BRDE110SV07890071100 pentru donații în lei

RO93BRDE110SV34584821100 pentru donații în euro

Leave a reply