kika mamut kikinda relicveProcurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  efectuează cercetări într-o cauză penală vizând accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic fără autorizare prealabilă, sustragerea unor bunuri ce fac parte din patrimoniul naţional şi distrugere.

În cursul zilei de azi, 27.11.2014, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Caraş-Severin – Serviciului de Investigaţii Criminale în colaborare cu organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Timiş – Serviciului de Investigaţii Criminale, efectuează percheziţii la 7 locaţii din judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au efectuat  percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea de infracţiuni la O.G. nr. 43/2000 (republicată) privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul dosarelor penale în care poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic fără autorizare prealabilă, furtul unui bun ce face parte din patrimoniul naţional şi distrugere.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 50.000 de euro, până în prezent fiind recuperaţi peste 10.000 de euro. În Caraș-Severin perchezițiile au avut loc în zona Reșița și Valea Cernei, inclusiv în stațiunea Băile Herculane.

Leave a reply