Elevi în vizită la orașul frate, Caen

Elevi în vizită la orașul frate, Caen

table intrare resita caen orase infratiteÎn perioada 13-16 noiembrie 2014, doi elevi reşiţeni de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” şi Colegiul Economic al Banatului Montan, însoţiţi de un cadru didactic, vor participa la manifestarea cultural-artistică „Caen Internaţional”, a-VI-a ediţie, care are loc în oraşul Caen (Franţa), oraş înfrăţit cu municipiul Reşiţa.

Aceştia au fost selectaţi în urma participării la un concurs de eseuri, lansat de Primăria Municipiului Reşiţa, în cadrul Săptămânii Europene pentru Democraţie Locală, ediţia 2014, pe tema „Primar pentru o zi/Consiliul Local al elevilor”.

Tinerii vor lua parte la evenimentul principal al săptămânii „Caen Internaţional” sâmbătă, 15 noiembrie, în centrul oraşului, unde vor avea ocazia să întâlnească tineri din mai multe ţări şi să promoveze oraşul lor de origine.

În cadrul programului manifestării, tinerii din oraşele înfrăţite cu Caen vor lucra alături de Corul şi Orchestra Universităţii Regionale la un proiect muzical despre libertate, având în vedere că în anul 2014 se marchează 70 de ani de la debarcarea trupelor aliate în Normandia. Proiectul va fi înregistrat şi prezentat în satul internaţional în cadrul dineului oficial din 15 noiembrie.

În ceea ce priveşte ceilalţi 5 tineri de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu”, Colegiul Naţional „Mircea Eliade” şi Colegiul Economic al Banatului Montan, care au participat la concursul de eseuri, municipalitatea le oferă posibilitatea de a efectua o vizită, însoţiţi de două cadre didactice, în perioada 21-23 noiembrie 2014, în localitatea Veliko Gradişte (Republica Serbia), oraş înfrăţit cu Reşiţa.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )