Home / Caraş-Severin / Braconier depista de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în zona de protecţie Mraconia

Braconier depista de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în zona de protecţie Mraconia

politia de frontiera salvare DunarePoliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Supraveghere şi Control Naval aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au depistat o persoană care bracona în zona de protecţie a golfului Mraconia, la km fluvial 967 al Dunării, pe direcţia statuii regelui Decebal.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut date şi informaţii că o persoană din localitatea Eşelniţa desfăşoară activităţi ilicite de braconaj piscicol în zona de protecţie a golfului Mraconia, pe direcţia km fluvial 967 al fluviului Dunărea.

Pentru identificarea şi reţinerea braconierului, poliţiştii de frontieră au organizat o acţiune de supraveghere operativă pe linia combaterii braconajului piscicol pe fluviul Dunărea pe direcţia golfului Mraconia, folosind în acest scop şi aparatura de termoviziune.

Pe  timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat deplasându-se spre malul golfului Mraconia, la adăpostul întunericului o ambarcaţie pescărească condusă de o persoană care avea asupra sa mai multe plase de pescuit confecţionate special pentru capturarea peştelui. Cu ajutorul a patru plase de pescuit cu o lungime totală de 340 de metri  conducătorul ambarcaţiei a reuşit să braconeze, într-un timp scurt, 55 kilograme de peşte din specia crap şi fitofag aducând în acest mod prejudicii fondului piscicol.

Având în vedere că  activitatea se derula într-o zonă de protecţie unde este strict interzisă orice activitate de pescuit, poliţiştii de frontieră au luat imediat măsura stopării activităţii infracţionale, legitimării şi identificării persoanei în cauză.

About cristian.frant

Check Also

Peste 100 de producții din 40 de țări vin anul acesta la Simfest, toate continentele sunt reprezentate

Un număr de 118 producții din 40 de țări concurează pentru marele premiu al ediției …

Lasă un răspuns