Arhivă

Scrisoare deschisă către Frunzăverde Sorin

vlcsnap-2014-11-10-20h02m47s86Scrisoare deschisa, D-lui presedinte Frunzaverde Sorin

 Unde se duc banii pentru deszapeziri, pentru modernizarea si repararea drumurilor judetene si comunale , d-le presedinte Frunzaverde Sorin?

 

Este intrebarea pe care am pus-o de nenumarate ori in sedintele de Consiliu Judetean si la care nu am primit inca un raspuns satisfacator.

Pentru transparenta cheltuirii banului public si pentru a evita pe viitor episoade gen “director Ianas Roseti “ (vezi modul de acordare contra spaga a contractelor de deszapezire) v-am solicitat in ultima sedinta de Consiliu Judetean ca prin serviciile de specialitate sa mi se puna la dispozitie o situatie analitica pe anul 2014 cu privire la modul  de alocare a fondurilor pentru modernizarea si repararea drumurilor judetene si comunale, precum si pentru deszapezire.

As dori sa stiu (cu siguranta si contribuabilii ! ) care este programul de modernizare si reparare pe fiecare drum judetean sau drum comunal la inceputul anului, care sunt sumele alocate, care   a fost/este modalitatea de alocare ( licitatie, selectie de oferte, incredintare directa etc ), care au fost castigatorii, care e stadiul de realizare, exista sau nu eventuale restante la plata si daca da din ce motiv. Acelasi lucru l-am cerut si pentru activitatea de deszapezire.

Intotdeauna la aceste intrebari nu am primit raspunsuri sau am fost “ trimis “ la site-ul Consiliului Judetean cu toate ca Legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali prevede urmatoarele:

Art. 42. – (1) Dreptul alesilor locali de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.

(2) Autoritatile administratiei publice centrale si locale, institutiile, serviciile publice, precum si persoanele juridice de drept privat sunt obligate sa asigure informarea corecta a alesilor locali, potrivit competentelor ce le revin, asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes local.

De asemenea in Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Judetean la Art.89 si Art 90 se prevede:

Art.89.–(1)Fiecare consilier poate adresa întrebări preşedintelui şi vicepreşedinţilor, secretarului judeţului, precum şi celorlalţi conducători din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean sau instituţiile ori societăţile din subordinea acestuia.

 (2)Prin întrebare se solicită informaţii cu privire la un fapt necunoscut.

(3)Cei întrebaţi vor răspunde, de regulă, imediat sau dacă nu este posibil, la următoarea şedinţă.

Art.90. – (1)Interpelarea constă într-o cerere, prin care se solicită explicaţii autorităţilor publice sau de stat în legătură cu un fapt cunoscut.

(2)Cel interpelat are obligaţia de a răspunde până la următoarea şedinţă sau imediat, în scris, sau oral, solicitării autorului interpelării.

Conform celor de mai sus, revin cu o mai veche cerere prin care va solicit in legatura cu executia ,,Cabanei Salvamont” de pe muntele Semenic, sa-mi fie puse la dispozitie urmatoarele informatii : costurile celor doua refugii turistice precum si locatiile unde sunt amplasate si de asemenea documentatia de constituire si restituire a garantiei de buna executie.

Sper,  ca urmare acestei scrisori ,sa dispuneti celor vizati sa imi puna la dispozitie conform prevederilor legii cele solicitate.

                    

Cu stima,

                                                                                            Ion Spanu

                                                              Lider consilieri judeteni PSD

                                                                                     Caras-Severin

Resita

10.11.2014

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts