Prognoză ANM: Vreme caldă cu valori maxime de 19 grade Celsius, în intervalul 3-16 noiembrie

Prognoză ANM: Vreme caldă cu valori maxime de 19 grade Celsius, în intervalul 3-16 noiembrie

Ziua mobilitatii resita 2012 (4)Vremea prognozată în următoarele două săptămâni se anunță deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi pe timpul zilei ce vor atinge chiar și 19 grade Celsius în unele regiuni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare după 8-9 noiembrie și, în special, în zonele depresionare, relevă estimările Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabile pentru intervalul 3-16 noiembrie 2014.

În Banat, până în data de 7 noiembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii noiembrie, astfel că valorile maxime vor fi de 16-19 grade, iar cele minime vor ajunge la 8-10 grade, în medie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere ușoară, însă valorile se vor menține în general peste cele climatologic specifice, fiind de așteptat maxime diurne de 14-17 grade și minime de 5-8 grade, ca medie pe regiune. Începând din data de 8 noiembrie crește probabilitatea pentru ploi slabe, locale.

La munte, regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în jurul datei de 7 noiembrie, când va caracteriza o vreme deosebit de caldă. Astfel, valorile diurne se vor situa într-un ecart mediu de 8 la 14 grade. Minimele nocturne, relativ scăzute în primele nopți, vor avea aceeași tendință de creștere, urmând a se situa peste mediile multianuale ale datei, în medie între două și 4 grade, iar probabilitatea pentru precipitații locale, slabe, mai ales sub formă de ploaie, va crește după data de 9 noiembrie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor:Nicoleta Gherasi)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )