guvernul pontaMărioara Nistor, un deputat UNPR de Brăila, a sugerat ministrului finanțelor și celui al muncii transformarea amenzilor acordate societăților comerciale în locuri de muncă nou create. Deputatul a adresat o interpelare celor doi miniștrii:

”O serie de oameni de afaceri din Brăila, și nu numai, mi-au adus la cunoștință o propunere interesantă, care cred că ar putea revitaliza mediul de afaceri autohton. Practic, întreprinzătorii privați ar dori ca amenzile fiscale care sunt acordate societăților comerciale să fie suportate de către agenții economici prin crearea de noi locuri de muncă, pentru minim doi ani de zile. În acest fel, amenzile ar fi transformate în plus valoare pentru economia națională, iar statul și-ar recupera banii respectivi prin taxele și impozitele plătite de angajați, pe de o parte, și, pe de altă parte, ar apărea o serie de noi locuri de muncă pentru tineri.

Vă întreb respectuos dacă în strategia ministerului pe care îl conduceți există o astfel de gândire, și dacă da, în ce mod ar putea fi această idee pusă în aplicare ?

Solicit răspuns scris.

Deputat UNPR de Brăila,

Marioara NISTOR”

Leave a reply