Reşiţa Locomotives, echipa de fotbal american de la Reşiţa !

Reşiţa Locomotives, echipa de fotbal american de la Reşiţa !

Picture 045Ei bine da ! Ceea ce încearcă inimosul medic stomatolog Raul Siladi să facă la Reşiţa prinde tot mai mult contur. Deşi acest sport a ajuns la Reşiţa de vreo doi ani de zile, totul s-a rezumat la antrenamente fizice şi tactici de joc, pregătiri ale băieţilor, din păcate pentru a activa pentru alte echipe, cum am înţeles eu Timişoara 89-ers. Sigur că la nivel naţional sunt puţine echipe, dar dacă TOT BANATU-I FRUNCEA, asta vrea să arate şi Raul Siladi. Mergeam zilele trecute către stadionul de atletism din complexul ,,Francisc Vaştag’’ şi-am avut surpriza să văd pentru întâia dată fotbalul american pe viu. Da, chiar dacă doar antrenamente conduse de medicul stomatolog Raul Siladi, am rămas … ca la dentist. Recunosc că m-a prins în mreje acest sport, chiar dacă a fost un simplu antrenament. Am luat prima dată contact cu acest sport, un contact pe care vreau să-l multiplic. Nu ştiu cât mă voi pricepe să scriu despre acest sport, dar pentru ceea ce se vrea la Reşiţa, mă voi documenta şi voi fi alături de Siladi & Reşiţa Locomotives.

La antrenamentele echipei pe iarba din incinta stadionului de atletism am luat contact pentru întâia data cu băieţii sportivi ai profesorului Raul Siladi, un tip plăcut de la prima vedere, un tip comunicativ, dispus să-ti pună la dispoziţie toate informaţiile de care ai nevoie, despre băieţi şi despre ceea ce ştie el despre fotbalul american. Tot acolo am avut posibilitatea să văd ceea ce doar pe canalele de sport a câtorva televiziuni am avut posibilitatea să văd. Mărtirisesc că la un moment dat când o anumită televiziue transmitea meciuri din campionatele americane, mai căscam eu gura să văd despre ce-i vorba. Şi mi-a plăcut acest sport bărbătesc.

Că n-am priceput eu prea multe, şi asta e drept. Că acei crainici din acea televiziune ziceau ei de yarzi, de enzone, de touchdown şi câte şi mai câte… Este vizibilă totuşi, pentru cei care privesc acest sport, asemănarea dintre forbalul american şi ceea ce noi europenii vedem la rugby şi fotbal. Cam asta este fotbalul american de fapt, o combinaţie dintre cele două sporturi, fotbal şi rugby. Că să nu încurc totuşi borcanele, promit să mă documentez şi evident că voi lua cu copy-paste regulamentul, iar cu voia dumneavoastră, voi scrie o serie de articole de introducere în acest frumos sport bărbătesc. Voi ţine legătura cu domnul antrenor-jucător Raul Siladi de la echipa Reşiţa Locomotives şi de două ori pe săptămână o să scriu despre FOTBALUL AMERICAN DE LA REŞIŢA !

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (2)
Disqus ( )