Prima Pagina / Banat / Robert-Valentin Păvan, puştiul nelipsit din tribune de la competiţiile sportive din Reşiţa şi împrejurimi !

Robert-Valentin Păvan, puştiul nelipsit din tribune de la competiţiile sportive din Reşiţa şi împrejurimi !

Roby 1Unde apare la vreo competiţie Sile Giurcanu, acolo apare şi Robert. Unde este o competiţie sportivă, nu lipsesc din tribune portarul prim divizionarei de futsal CS Muncitorul Reşiţa şi jucătorul lui Petre Panescu de la CS Metalul Reşiţa, Robert Păvan. Născut la Reşiţa în prima lună a lui 2000, pe 23, Robert-Valentin este de când se ştie iubitor al sportului. Un fan al unchiului său, portarul Sile Giurcanu, Roby aşa cum îl ştiu colegii, a fost îndrumat către Valea Domanului, chiar de idol. Şi aşa la doar 8 ani a ajuns în curtea rossonerilor pe mâna profesorului Petre Panescu. După un scurt periplu prin curtea ,,muncitorilor’’ de la CS Muncitorul Reşiţa, unde-a încăput pe mâna profesorului Adrian Cîrjan, revine în curtea celor de la CS Metalul Reşiţa. Un atacant cu o bună viteză de reacţie, un copil liniştit, poate prea liniştit pentru vârsta lui, poartă cu mândrie numărul 17 pe tricou.

Deşi recunoaşte că poate i-ar place să joace portar şi-aşa să ducă mai departe tradiţia din familie, începută de unchiul Sile. La 14 ani, Roby îmi povesteşte cu mândrie şi mare emoţie în glas despre primul lui tuneu major de la Arad, unde împreună cu colegii lui au reuşit să pună mâna pe marele trofeu şi să câştige locul 1, îmi povesteşte cu pieptul scos şi-un zâmbet larg de satisfacţie despre Titlul de Campion Judeţean din 2014 cu echipa şi cu mai mare emoţie povesteşte despre faptul că a primit medalia de campion al judeţului de la Preşedintele AJFCS, domnul Lolea Viorel, pe stadionul ,,Mircea Chivu’’. Îmi povesteşte cu lux de amănunte despre turneul de fotbal din Franţa unde a participat cu colegii lui, chiar în această vară, antrenaţi de profesorul Petre Panescu. Îşi doreşte ca într-o zi să ajungă să îmbrace tricoul cu numărul 17 de la echipa de seniori a CS Metalului din Reşiţa. Îi spun în glumă puştiului că acel tricou cu numărul 17 o să fie ocupat poate, îmi răspunde repede fără să stea pe gânduri, ,,Facem concurs pentru el şi voi câştiga sigur dreptul de a-l purta’’. Ambiţios s-a aprins când l-am provocat. ,,În viitor îmi doresc să ajung la o echipă foarte mare şi de ce nu, într-o zi să ajung să îmbrac tricoul echipei naţionale. O să muncesc, o să mă pregătesc şi-o să ajung odată şi odată acolo’’.
În prezent se pregăteşte în Valea Domanului sub comanda aceluiaşi Petre Panescu. Să ai noroc Roby şi te aşteptăm în fotbalul mare !!!

Foto: Adrian-Vasile Tiuch & Dan-Alioşa Ulici
Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

One comment

Lasă un răspuns