CS FC Caransebeş – CS Metalul Reşiţa în Cupa României Timişoreana – Faza a V-a, 1-1 după timpul regulamentar şi 9-8 după loviturile de departajare de la punctual cu var !

CS FC Caransebeş – CS Metalul Reşiţa în Cupa României Timişoreana – Faza a V-a, 1-1 după timpul regulamentar şi 9-8 după loviturile de departajare de la punctual cu var !

Picture 469Stadionul ,,Municipal’’ din Caransebeş, arhiplin la ora desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele cărăşene, CS FC Caransebeş şi CS Metalul Reşiţa, ambele echipe reprezentante în Liga 2, un meci contând pentru faza V-a a Cupei României. A oficiat la centru, Feşnic Horaţiu Mircea din Cluj-Napoca, asistat la cele două margini de Bârjac Gabriel şi Tunyogi Ferencz, ambii din Zalău. Vremea călduroasă a adus lumea la stadion, un stadion în care susţinătorii ambelor echipe au venit care de pe unde a putut. Astfel, cam tot judeţul Caraş-Severin a avut reprezentanţi printre spectatori. Un lucru bun, foarte bun chiar. Înaintea începerii partidei, un superb gest oferit de cele două galerii, întâi gazdele, gugulanii scandând ,,Reşiţa, Reşiţa’’ pentru ca cei de la GRN96 să nu rămână datori ,, Caransebeş, Caransebeş’’. Până aici excelent…

Din păcate, presiunea pe conducătorii sau oficialii ai celor două formaţii, au început să o pună colegii jurnalişti, cu câteva zile înainte de meci. La CS FC Caransebeş, principalul gazdelor, Sorin Bălu, a apelat la următorul 11 pentru startul de meci: Coca – Manea, Muscă, Dicu, Ganea, Goșa, Ologu, Precup, Bușu, Săulescu, Himcinschi. De partea cealaltă, principalul vizitatorilor de la CS Metalul Reşiţa, Daniel Opriţa a optat pentru următoarea formulă de start: Zimmermann – Crețu, Popescu, Ciobanu, Anițoiu, Vaștag, Buhăiescu, Enescu, Liuba, Voinea, Neagoe. Meciul începe prudent, ambele combatante tatonându-se.

Picture 079Un joc de aşteptare disputat între cele două careuri de 16 metri. În minutul 5, o minge ajunsă la Gabriel Precup în flancul drept pe atacului gugulanilor, un şut violent de pe la 18 m, dar căpitanul oaspeţilor, Cristian Zimmermann este acolo şi respinge spectaculos de sub bara transversală. Vizitatorii din Reşiţa îşi iau în serios rolul de favoriţi conform calculelor hârtiei şi trec la cârma jocului. În minutul 20, am consemnat şi prima ocazie a rossonerilor din Valea Domanului, Andrei Neagoe trimite o minge printre fundaşii centrali ai gugulanilor la Albert Voinea care a trimis frumos la colţul lung al porţii lui Valentin Coca, mingea trecând foarte aproape de bară. Minutul 24, aceiaşi doi jucători, în aceleaşi roluri, Andrei Neagoe îl pune în situaţie bună pe Albert Voinea în interiorul careului de 16 metri al gazdelor, jucătorul oaspeţilor din Reşiţa înscriind plasat pe lânga Valentin Coca şi CS FC Caransebeş – CS Metalul Reşiţa 0-1. A fost momentul în care ceva n-a mai mers. Galeria formaţiei gazde, aruncând cu role de hârtie către oficialităţile venite de la Reşiţa aflate într-una dintre lojele tribunei oficiale. Replica de pe teren a gugulanilor, vine în minutul 28, atunci când, Adrian Ganea a şutat pe lângă poarta lui Zimmermann. În minutul 31, Andrei Neagoe încearcă o ghiulea de pe la 25 m, mingea trece destul de aproape de transversala lui Valentin Coca. Când toată lumea se pregătea de pauză, eram deja în minutul de prelungire al primei reprize, un corner excelent executat de pe partea dreapta de către Ganea, Dicu sare mai înalt decăt Andrei Vaştag şi trimite în poarta lui Zimmermann pentru 1-1, rezultat cu care se intră la cabine. În repriza secundă, am remarcat un joc la rezultat al ambelor echipe, niciuna dintre echipe parcă nevrând să rişte. În minutul 75, accidentarea lui Neagoe, moment în care pe teren este introdus Laurenţiu Breşneni, aplaudat la scenă deschisă de tot stadionul. După numai trei minute, Laurenţiu ,,Cacao’’ Breşneni, primeşte excelent la colţul careului de 6 m al porţi lui Coca, mingea trimisă cu capul de reşiţean trecând foarte aproape de bara din dreapta lui Valentin Coca. Gugulanii au închis bine jocul pe final, oaspeţii din Reşiţa n-au forţat nici ei şi astfel s-a intrat în prelungiri, două reprize de câte 15 minute fiecare, două reprize în care…

A urmat loteria loviturilor de departajare de la punctul cu var. Zimmermann a ales ca echipa gazdă să execute primii… Cu un gol mai mult marcat de la punctual cu var, echipa din Caransebeş trece în faza următoare a competiţiei. Un 1-1 şi un total de 9-8 după executarea loviturilor de departajare. Urmează un meci greu pentru gugulani acasă cu Târlungeniul, în timp ce rossonerii din Valea Domanului se deplasează la Mioveni. Succes ambelor echipe cărăşene !

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )