,,E criză pentru aceia care caută scuze. Eu încerc să găsesc soluţii’’ – Delia Andornache

,,E criză pentru aceia care caută scuze. Eu încerc să găsesc soluţii’’ – Delia Andornache

Delia A 3Ne tot cramponăm că e criză, că în ţară nu mai avem ce să facem şi că singura soluţie e să plecăm afară. Dar oare afară nu e criză? Am cunoscut-o pe Delia întâmplător, la o petrecere într-un club de pe malul Lacului Gozna de la Văliug. Mi-a atras atenţia o tipă elegantă, o tipă stilată, o tipă de bani gata, ce mai… Desigur că rafinamentul şi clasa au aruncat-o în faţă. În faţa cui? În faţa tuturor celor prezenţi în club. Nu doar frumuseţea femeii a atras atenţia, nu doar eleganţa etalată de aceasta, dar, chiar toate detaliile au întors capetele, atât ale bărbaţilor cât şi (mai ales) ale femeilor. Cine e oare misterioasa pe care recunosc n-am mai văzut-o în zonă? Am încercat să îi intru în perimetru.
Delia Andornache, născută în capitala Banatului de câmpie, la Timişoara în 6 mai 1985.
Delia A: Era o veleitate de-a mea, puţin obsesivă, încă de copilă fiind, mi-a plăcut să creez hăinuţe pentru păpuşele, până într-o zi când i-a intrat un ac în picior fratelui meu, ac care s-a plimbat nestingherit prin corpul lui vreo 3 zile. M-am speriat aşa de tare că am renunţat la a mă mai juca cu ace si foarfece… Am crescut şi odată cu asta am intrat la Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi dragostea pentru lucrul cu materiale naturale şi-a reluat cursul firesc. M-am specializat în lucrul cu pielea fiind un material mai greu de manevrat . Pentru mine ăsta e un pariu cu mine însămi.
R: Deci marochinărie să înţeleg?
Delia A: La bază da, marochinărie, dar ca să pot să-mi semnez creaţiile Delia A., folosesc şi celelalte materiale care mă ajută. Inclusiv croitoria…
R: Teoria ca teoria dar practica ne omoară pe mulţi.
Delia A. Am făcut multă practică înainte de a îmi începe propria afacere.
R: Adică lucrezi pentru tine?
Delia A: Am tras mult să învăţ la Euro-Moda, un atelier de marochinerie din Timişoara. Dar am fost conştientă că dacă nu mă implic nu are cum să-mi iese ceea ce mi-am propus. Şi ca să vă răspund, lucrez pentru mine, pe persoană fizică, am un PFA, ANDORNACHE DELIA, şi totul e la comandă. Absolut totul e personalizat. De la scurte de piele, garnituri blană, rochii, accesorii (curele, poşete, brăţări, portofele), pantofi, totul personalizat şi unicat.
R: Lucraţi cu cineva sau?
Delia A: Lucrez singură pentru că singură îmi semnez creaţiile. Conceptul e propriu cu implicarea beneficiarilor, mai mult sau mai puţin. Creaţiile Delia A, le puteţi vedea la femei, fetiţe dar şi bărbaţi.
R: Expuneţi undeva produsele? Unde pot fi văzute de posibili potenţiali clienţi?
Delia A: Nu îmi expun niciunde produsele pentru că totul e unicat, nu e producţie de serie. Lucrând mai mult pe comandă atunci totul devine mai personal. Uneori, după ce-am creat o poşetă şi-am personalizat-o, imi vine să îi spun clientei că nu o mai vând ( îmi spune râzând).
R: Şi totuşi cum pot lua legătura cu dumneavoastră potenţialii clienţi?
Delia A: Ca să îmi vadă produsele, îmi pot accesa pagina personală de facebook, Delia Andornache. Au acolo posibilitatea de-a vedea exact îndeletnicirile mele. Dacă sunt persoane interesate şi doresc un anumit produs, discutăm şi stabilim alte detalii în privat. Lumea a evoluat fantastic de mult. Comunicarea se face mult mai uşor acum cu tehnologiile astea moderne.
R: La tine nu e criză?
Delia A: E criză pentru aceia care caută scuze. Eu încerc să găsesc soluţii. Dacă stau şi aştept, evident că e criză şi la mine. E criză pentru toţi cei care caută scuze…
R: Prietenii tăi dansează şi se distrează. Mulţumesc frumos pentru clipele acordate. O adevărată plăcere să vă am măcar pentru acest interviu în preajmă. Mulţi bărbăţi mă invidiază deja.
Delia A: Eu vă mulţumesc pentu cuvintele frumoase şi pentru răbdarea cu care m-aţi ascultat.

Produsele realizate pot fi admirate pe pagina de facebook Delia Andornache

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )