,,Prin muzică trăiesc” – Roxana Graţiela Todorescu

,,Prin muzică trăiesc” – Roxana Graţiela Todorescu

10609264_638553106252784_2052698686_nAm cunoscut-o pe Roxana la un spectacol umanitar în urmă cu ceva vreme la Reşiţa, în polivalenta reşiţeană, acolo unde a spus ,,PREZENT’’ organizatorilor ,,ALEI ÎNTRE GENERAŢII’’. N-a spus nu niciunui doritor de autografe sau suveniruri fotografice. Într-un final, după ce-a prestat în faţa publicului reşiţean şi nu numai , am abordat-o:
R: Roxana, ai spus da organizatorilor ,,Alei între generaţii’’ !
R.G.Todorescu: Şi-am să spun da, ori de câte ori voi fi solicitată la astfel de spectacole umanitare. Prin muzică trăiesc şi e firesc să dau ce-I mai bun din mine ori de câte ori sunt solicitată, fie că e vorba de nunţi, botezuri, altfel de petreceri dar şi la spectacole umanitare. Sunt încă la început în lumea asta a muzicii şi e normal să accept orice fel de invitaţie. Doar aşa, pot să devin cunoscută, cântând.
R: Muzică tradiţională din Banat. Cu ce te-ai prezentat în faţa spectatorilor ?
R.G.Todorescu: Am interpretat două piese personale, muzică şi texte. A fost un bun moment să-mi testez priza la public a pieselor personale. Pentru că am în repertoriu şi piese ale consacraţilor, am ales pentru acest eveniment ceva personal.
R: Şi-a prins la public?
R.G.Todorescu: Se vede că publicul prezent în sală e devorator de muzică de calitate. Recunosc că sunt impresionată că bătrânii nostril apreciază şi noul val de interpreţi. Poate dacă m-aţi ascultat cântând, la final au apărut satisfacţiile, aplauzele celor prezenţi m-au făcut să mă simt cântăreaţă.
R: Au fost în Sala Polivalentă şi mulţi tineri…
R.G.Todorescu: M-am pozat şi-am dat cu mare drag autografe tuturor doritorilor. Am fost foarte surprinsă că o fetiţă mi-a fredonat în culise o piesă. Mi-a mărturisit că o ştie de pe youtube. Asta nu poate decât să mă ambiţioneze.
R: Asta înseamnă că o să ne mai bucurăm de tine la Reşiţa?
R.G.Todorescu: Reşiţa e parte din Banat, eu cant cu drag pentru bănăţănii mei, şi cu siguranţă că ori de câte ori o să am ocazia o să fiu aici la Reşiţa. Sigur că, îi invite pe susţinătorii mei şi în Timişoara sau pe oriunde voi cânta în spectacole.
R. Roxana îţi mulţumesc pentru interviu, văd că e din nou coadă la autografe şi poze. Mult succes !
R.G.Totorescu: Şi eu mulţumesc publicului din Reşiţa şi dumneavoastră pentru că m-aţi interceptat pentru acest interviu.

 
Roxana Graţiela Todorescu, s-a născut la Timişoara în 10 iunie 1997. Şi-a ănceput cariera muzicală ca mai toţi copiii, interpretând diferite piese la serbările şcolare. În 2010, Roxana se înscrie la Buziaş la ,,Clubul copiilor’’ unde o are ca mentor pe doamna Cornelia Lupulescu, ca mai apoi să se înscrie la clasa doamnei Carmen Biruiescu la Timişoara la Şcoala Populară de Artă. Dacă a debutat la serbările şcolare din Buziaş unde a fost elevă, debutul adevărat îl are tot la Buziaş, la un spectacol, ,, La izvor,la izvorel’’. Odată intrată în familia interpreţilor de muzică populară, Roxana participă la Concursul International de Interpretare si Creatie Artistica ,,Young Artists’’unde obţine premiul al doilea, continuând cu prima ediţie a concursului ,,Pavel Roşu’’ de la Sacoşul Mare. Dacă Roxana are piese proprii, este invitată tot mai des la emisiuni de televiziune. Astfel a fost invitată la Favorit tv, Tele Europa Nova Timisoara,Vest tv regional Arad, Tvt 89 şi în spectacole alaturi de mari nume din muzica populară: Cornelia Lupulescu, Adrian Stanca, Silvia Radu, Andreea Stoicănescu Duţă, Maria Garaş, Mihaela Petrovici, Ramona Viţa, Petrică Dalea. Căntă muzica populară tradiţională a Banatului de pustă, piesele care poartă semnătura personală, ,,Cât îi Banatu’ de mare’’ , ,,Mamă sufletul ţi-l dai’’, ,,Spune mamă agevărat’’, ,,Cine-i mai fălos ca tata’’, ,,Tot la maica mea în sat’’, ,,În joc, fruncea vreau să fiu’’ şi speră ca portofoliul melodiilor proprii să nu se oprească aici. Poartă costume populare tradiţionale Banatului de pustă, zona satului Blajova, satul de origine al tatălui interpretei, cele 10 costume populare pe care le deţine sunt ,,lumina ochilor familiei noastre’’ aşa cum îmi mărturisea interpreta. ,,Când am început să mă îmbrac în straiele Banatului, mă transform’’… Textele lui Adrian Drăgan pe liniile lui Adrian Scorobete, în interpretarea tinerei Roxana Todorescu, se pot găsi şi pe youtube dar şi pe pagina de facebook a tinerei interprete.

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )