Reșițenii au scăpat de inundații, acum urmează înlăturarea efectelor lor

Reșițenii au scăpat de inundații, acum urmează înlăturarea efectelor lor

În această dimineaţă, la sediul Primăriei Municipiului Reşiţa, primarul Mihai Stepanescu a convocat un Comandament pentru Situaţii de Urgenţă la care au participat directori şi şefi de servicii din cadrul Direcţiei Tehnice Generale, Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Au fost inventariate intervenţiile din noaptea trecută în urma ploilor abundente căzute şi a celei mai mari viituri din ultimii 15 ani, produse în zona centrală a oraşului în cursul serii de 8 august 2014.

Pentru degajarea zonelor de aluviuni echipe din cadrul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, S.C. Supercom S.A., S.C. AquaCaraş S.A au intervenit cu utilajele din dotare. Lucrările vor continua şi în zilele următoare.

Cauza principală a producerii acestei viituri este construirea de podeţe subdimensionate pe Valea Butovăţ, în cursul deceniilor trecute, şi amplasarea de conducte de trecere care au obturat albia pârâului Butovăţ, apele fiind revărsate pe toate străzile din aval.

În perioada următoare vor fi efectuate şi acţiuni de dezinfecţie în zona centrală iar o Comisie din cadrul administraţiei publice locale va evalua pagubele produse în urma acestei viituri.

Totodată, vor fi întreprinse demersuri la Instituţia Prefectului-judeţul Caraş-Severin şi la Guvernul României pentru promovarea şi susţinerea unor lucrări de intervenţii şi de investiţii în caz de inundaţii, având în vedere că Municipiul Reşiţa a întocmit un studiu de fezabilitate care vizează lucrări de amenajare de torenţi pentru regularizarea a 11 pâraie, inclusiv pârâul Butovăţ.

În acelaşi timp, facem apel la cetăţeni să sprijine, în măsura posibilităţilor, acţiunile de intervenţie ale primăriei şi ale operatorilor în această situaţie.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )