Home / Banat / Drumurile noastre…Toate…SPARTE!!!

Drumurile noastre…Toate…SPARTE!!!

Suntem în plin sezon estival, iar autoritățile reșițene au ,,uitat,, încă odată de acest frumos oraș, de locuitorii lui şi de împrejurimile acestuia. Nu îți trebuie prea mult timp de gândire ca să îţi dai seama că numai prin promovarea turismului Reșita şi tot județul Caraș-Severin ar putea supraviețui fără colacul de salvare.

Dar de ce sa ne ocupăm mintea cu lucruri lipsite de importanță, cu dezvoltarea turismului în acest oraș, în această zonă, în acest județ, când altele sunt problemele mult mai importante şi mai grave: atragerea de noi voturi pentru următoarele alegeri, fonduri pentru îmbogățirea personală a celor care sunt acum la putere sau distrugerea presei, care încearcă să mai dezvăluie câte una câte alta. Dar din păcate în ziua de astăzi dacă scrii ceva ce deranjează ești aspru taxat şi cu urmări destul de neplăcute pentru tine ca şi ziarist, dar şi ca simplu cetățean. Şi se mai vorbește încontinuu de LIBERTATEA PRESEI!

Drumul spre Stațiunea Secu sau ,,Şură” așa cum îi spun localnicii a fost luat în vizor, de noi, de această dată. Una dintre cele mai frumoase zone de agrement din afara Reșiței şi la scurtă distanță de oraș a ajuns aproape doar un vis pentru unii, o amintire pentru alții şi un car de nervi pentru toți ceilalți care se încumetă să ajungă până pe Platoul Secu. Şi toate acestea, în primul rând, din cauza drumului care a devenit IMPRACTICABIL. ”Cârpelile” au fost făcute de mântuială, în scârbă, iar acum nu a mai rămas decât un drum plin de gropi, un drum demn de milă, pe  care nu îl găseai asa nici pe vremea romanilor.

După zilele ploioase şi capriciile acestei veri, sute de cetățeni din oraș şi nu numai au preferat pentru recreere Stațiunea Secu. Am fost şi noi prezenți în această zonă şi prima concluzie care ne-a trecut prin minte, odată ajunși la destinație a fost aceea că nu vom mai reveni cât de curând în acest loc. Mai bine o mașină intactă decât un grătar la iarbă verde şi o baie în lac. Cu siguranță că şi ceilalți cetățeni au gândit la fel după aventura conducerii pe această ,,şosea,, Probabil că cei care au simțit cu adevărat gustul aventurii au fost copiii şi mămicile gravide ce au fost nevoite să şofeze.

Şi ca să vă faceți  o idee pentru cei care încă nu ați ajuns acolo vă spunem că încă din cartierul Lend şi mai departe, spre Şură șoseaua este bombardată cu gropi care de care mai mari, mai apropiate și mai adânci, spre încântarea șoferilor. Sunt porțiuni de drum în care pur şi simplu nu ai ce să ocolești: gropile s-au format una lângă alta şi te ,,îmbie,, să le verifici adâncimea şi asprimea. Cu câteva luni în urmă primarul Mihai Stepanescu declara:  „Am făcut un studiu de fezabilitate. O parte din drum este cuprinsă într-un proiect care privește și amenajarea centrului de zi Maria și a podului. Cealaltă parte, mai consistentă, este porțiunea care duce până la capătul stațiunii Secu. Sperăm ca din iunie, cu aprobarea programului de finanțare, să putem obține banii și ulterior să trecem la modernizarea acelui drum”. Iată că a trecut şi jumătatea lunii iulie iar lucrurile nu s-au schimbat câtuși de puțin. Comunicatele de la Primăria Reşiţa, cu privire la asfaltarea, reprarea acestui drum au tot fost trimise presei încă din luna aprilie, dar probabil că doar pentru liniștirea cetățenilor şi a presei implicit.

Întrebarea care ne tot supără de ceva vreme este următoarea: Oare de câte ori, măcar unul dintre aleșii locali a străbătut acest drum, cu mașina personală, asa ca să îl doară cu adevărat sufletul şi oare de câte ori s-au gândit cei care i-am ales că scopul lor este acela de a face ca lucrurile să meargă spre bine și nu invers?

 

 

 

About editor editor

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns