UPDATE Şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Caraş-Severin, Ianas Roşeţi, vinovat au ba ?

UPDATE Şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Caraş-Severin, Ianas Roşeţi, vinovat au ba ?

ianas rosetiUpdate

Procurorii DNA l-au reţinut pe Ianăş Roşeţi, iar joi vor înainta propunerea de arestare preventivă.

Ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, miercuri 2 iulie 2014 la locuinţa şefului Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin, Ianas Roseti. Surse din cadrul DNA, susţin că şeful administraţiei ar fi fost prins în flagrant luând 9 000 lei.

Şeful DADPP Caraş-Severin, instituţie aflată in subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, este acuzat că ar fi atribuit contracte în mod prefereţtial în schimbul unor sume de bani.

UPDATE

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore (începând de la data de 3 iulie 2014 ora l05 până la data de 4 iulie 2014, ora l05), a inculpatului ROŞEŢI IANĂŞ, director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras – Severin (instituţie publica aflata în cadrul Consiliului Judeţean Caraș – Severin), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, inculpatul Roşeţi Ianăş, în calitate de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras –Severin (instituţie publică aflată în cadrul Consiliului Judeţean Caras – Severin), a pretins de la un denunțător diferite sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Roşeţi Ianăş, acesta din urmă condiţionând atribuirea contractelor şi efectuarea plăţilor pentru fiecare din lucrările facturate de certitudinea remiterii sumelor pretinse. Lucrările au avut în vedere anii 2011 – 2012 şi 2012 – 2013, iar valoarea totală a sumelor deja remise este de aproximativ 8.000 de euro.

Concret, la data de 19 iunie 2014, inculpatul Roşeţi Ianăş a primit de la denunțător, suma de 2.000 de lei. 

La data de 2 iulie 2014, inculpatul Roşeţi Ianăş a mai primit de la acelaşi denunţător şi suma de 9.000 de lei, reprezentând ultimă tranşă a sumei totale pretinse de inculpat, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Cele două tranşe primite de inculpat la 19 iunie şi la 2 iulie 2014 reprezintă parte a sumei totale de 8.000 euro primită de Roşeţi Ianăş. 

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de3 iulie 2014, la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de Tribunalul Timiș

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații Caraş – Severin și al Direcției Generale Anticorupție Caraş – Severin din cadrul M.A.I.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cristian Franţ

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )