elvetia 1Centralul argentinian a condus către mijlocul terenului următoarele două formaţii:
Honduras: Valladares – Beckeles, Bernardez, Figueroa, J. Garcia – Claros, W. Palacios, B. Garcia, Espinoza – Bengtson, Costly. Selecţioner pentru hondurieni este Luis Suarez.
Elveţia: Benaglio – Lichsteiner, Djourou, Schar, Rodriguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmic, germanul Ottmar Hitzfeld fiind selecţioner al acestei formaţii.
Încă din debutul meciului, europenii pun stăpânire pe joc şi astfel încă din minutul 3 al meciului, elveţienii sunt acolo în gura porţii, Drmic a pătruns în careu de unde a centrat pe jos pentru Shaquiri care a şutat dar Valladares a fost acolo şi-a reţinut. În minutul 6, Xherdan Shaquiri prinde un şut superb la vinclu de la marginea careului de 16m şi Elveţia – Honduras 1-0. Hondurienii ies la joc, plimbă mult mingea dar ineficace şi totuşi în minutul 22 sunt aproape de egalare, când în urma unui corner, mingea ajunge la Beckeles care şutează din întoarcere destul de aproape de ţintă. În minutul 31, un contraatac al europenilor, mingea ajunge la acelaşi Shaquiri care trage plasat pe lângă Valladares şi realizează dubla, dublând totodată avantajul europenilor pe tabela de scor: 2-0. A fost la Manaus, pe Arena Amazonia ultima fază notabilă scor cu care s-a intrat la cabine: Elveţia – Honduras 2-0 ! Mitanul secund începe cu echipa Hondurasului atacând, dar Jerry Palacios a fost aproape de gol, din păcate acesta greşind de puţin ţinta. În minutul 52, Bengtson a primit o minge în careu la driblat şi pe portarul Benaglio a trimis către poarta goală dar a ieşit ca din pământ Rodriguez care a respins spectaculos prin alunecare. În minutul 69, şut de la mare distanţă trimis de Shaqiri dar Bernandez blochează. Două minute mai târziu, acelaşi Shaquiri este la 15m de poarta honduriană, şutează frumos la colţul lung şi hat-trick pentru elveţian şi 3-0 pe tabela de scos, Elveţia – Honduras ! În minutul 78, hondurienii sunt aproape de-a marca golul de onoare, Najar a şutat frumos din vole din interiorul careului de 16m dar portarul Benaglio a fost atent şi a respins în extremis. În ultimul minut regulamentar de joc, şut bun al lui Figueroa de la mare distanţă dar portarul Benaglio a prins cu siguranţă. Nimic de notat în cele trei minute de prelungiri ale meciului şi Elveţia – Honduras 3-0 !

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply