DzekoStephen Keshi, selecţionerul africanilor a apelat pentru această partidă la:
Nigeria: Vincent Enyeama – Efe Ambrose, Joseph Yobo, Juwon Oshaniwa, Kenneth Omeruo – Ogenyi Onazi, John Obi Mikel – Ahmed Musa, Peter Odemwingie, Michael Babatunde – Emmanuel Emenike.
Safet Susic, selecţionerul bosniac, a decis următorii pentru europeni:
Bosnia Herţegovina: Asmir Begovic – Mensur Mujdza, Toni Sunjic, Emir Spahic, Haris Medunjanin – Miralem Pjanic, Muhamed Besic – Izet Hajrovic, Zvjezdan Misimovic, Senad Lulic – Edin Dzeko.
Meciul începe cu o primă acţiune a bosniacilor, se continuă cu un prim corner al africanilor, Medunjanin îl faultează din spate pe şi vede galben…
O căldură teribilă la Cuiaba, dar asta nu-i impiedică pe cei 22 de jucători să joace fotbal. În minul 11, africanii sunt aproape de primul gol al partidei, şutul frumos al lui Obi Mikel trece pe lângă poarta lui Asmir Begovic. În minutul 14, acelaşi portar bosniac are o intervenţie sigură la şutul de la peste 30m a lui Ogenyi Onazi. În minutul 18, bosniacii beneficiază de-o lovitură de la colţul terenului dar Misimovic şutează alături. În minutul 20 al meciului, Dzeko este angajat pe culoar de Misimovic atacantul bosniac finalizează sec pe sub Enyeama, dar asistentul de pe acea parte ridică fanionul, la reluarile oferite de televiziunea naţională se observă clar că atacantul bosniac a plecat din poziţie regulamentară. În minutul 22, Hajrovic pătrunde în careu dar şutul său plasat la colţul lung este reţinut de portarul africanilor. Tot portarul africanilor Enyeama este erou şi la şutul lui Edin Dzeko din minutul 24. În minutul 28, Pjanic şutează de pe loc de la 25m dar Enyeama respinge foarte bine.

Vedem un meci între Enyeama şi Bosnia Herţegovina, portarul africanilor fiind omul primelor 30 minute ale meciului. În minutul 30, Emenike recuperează printr-un fault evident o minge, o trimite în forţă în faţa porţii de unde Odemwingie reia printre picioarele lui Begovici, şi 1-0 nemeritat după ceea ce s-a jucat… Bosniacii trec din nou la joc şi după numai două minute de la primirea golului, Edin Dzeko deviază o minge peste poartă la o centrare de pe dreapta de la Lulic. În minutul 38, portarul bosniac respinge în lateral o minge şutată de Babatunde. În minutul de prelungire arătat de la margine, acelaşi Edin Dzeko primeşte o pasă în centrul careului de la Pjanic, dar şutul acestuia se duce mult peste bara transversală. 1-0 nemeritat după aspectul jocului cu care se intră la cabine. Repriza secundă debutează cu aceeaşi bosniaci asaltând poarta africanilor, astfel în minutul 47, o centrare de pe partea stângă şi Dzeko reia slab către poarta lui Enyeama, mingea picând pe plasa porţii. În minutul 62 vedem din nou la joc echipa africană, Emmanuel Emenike şutează din prima din interiorul careului mic dar Begovic este pe fază şi respinge. În minutul 65, aceeaşi jucători sunt în centrul atenţiei, Emenike pătrunde din nou în flancul drept, îl trece lejer pe Spahic, dar centrarea sa este respinsă în corner de Asmir Begovic.În minutul 74, Ibisevic reia periculos spre poartă în urma unui corner, dar mingea trece peste. În minutul 76, Miralem Pjanic şutează din afara careului dar Enyeama reţine cu siguranţă. În minutul 82, Onazi prinde un şut foarte puternic de la 35m dar Begovic se întinde şi respinge spectaculor spre bucuria fotoreporterilor aflaţi în spatele porţii. În minutul 90+1, consemnăm ultima fază de poartă a meciului, Pjanic centrează după un corner Edin Dzeko se înalţă şi loveşte cu capul dar mingea ajunge în braţele lui Enyeama, cel mai bun de pe teren şi Nigeria – Bosnia Herţegovina se termină 1-0.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply