Sclipirea ,,pumei” Messi, convinge şi învinge: Argentina – Bosnia Herţegovina 2 -1 !

Sclipirea ,,pumei” Messi, convinge şi învinge: Argentina – Bosnia Herţegovina 2 -1 !

argentina-bosniaCelebra Maracana arhiplină de sud-americani la Argentina vs Bosnia Herţegovina. Toată lumea aştepta debutul ,,pumelor” la acest mondial şi evident, dornică de a-l vedea pe decarul Messi, care n-a mai marcat pentru echipa naţională de nici statisticienii nu-şi mai aminteau când… Selecţionerul Alejandro Sabella s-a decis să trimită în teren urmatorul 11 pentru argentinieni: Romero – Zabaleta, Campagnaro, Garay, Rojo – Mascherano, Fernandez, Rodriguez, Di Maria – Aguero, Messi. De partea cealaltă, Safet Susic selecţionerul Bosniei Herţegovina: Begovic – Mujdza, Spahic, Bicakcic, Kolasinac – Pjanic, Besic – Hajrovic, Misimovic, Lulic – Dzeko. Început de meci şi Kolasinac şi-a deviat în proprie poartă o minge centrată din partea stângă şi Argentina porneşte cu 1-0 încă din debut, era doar minutul 3… Bosniecii ies la joc şi în minutul 7, portarul argentinian Romero boxează o centrare a bosniecilor. Acelaşi Romero reuşeşte să-l blocheze pe Hajrovic excelent găsit în careul Argentinei, acesta preluând larg. Minutul 21, iese pentru prima dată la rampă decarul argentinienilor, Messi care e imediat înconjurat de trei jucători bosniaci şi deposedat. Minutul 26 Bosnia Herţegovina este beneficiara unei lovituri libere de la 22m, dar ,,pumele” scapă cu faţa curata datorită lui Romero care este pe fază.

De partea cealaltă, în minutul 32, Begovic respinge cu greu un şut puternic expediat de Mascherano de la 30m de poartă. În faza următoare, la poarta cealaltă, Dzeko trimite peste transversală din întoarcere, provocând panică. În minutul 40, aceeaşi bosniaci sunt în atac şi lovitura de cap expediată de Lulic îl evidenţiază pe acelaşi excelent Romero. A fost şi ultima fază notabilă din prima repriză. Repriza secundă, minutul 50, acelaşi Romero intervine şi reţine ,,capul” lui Lulic.

Minutul 55, Aguero trimite spre poarta lui Begovic, dar mingea nu cadrează pe spaţiul porţii. Minutul 58, o neânţelegere între Romero şi Garay, ultimul reuşeşte totuşi să respingă. Minutul 64, Messi execută peste poartă o lovitură liberă de la 22m de poarta bosniacilor şi primeşte un cor de fluierături şi apostrofări… Enervat poate de apostrofările suporterilor, la câteva zeci de secunde după, în minutul 65, Lionel Messi a reuşit să dubleze scorul după o fază superbă în combinaţie cu Higuain, a ajuns în zona centrală în faţa careului, a driblat în stilu-i caracteristic doi fundaşi bosniaci şi a şutat plasat, mingea intrând în poartă după ce a lovit şi bara din dreapta lui Begovic. Fiesta sud-americană putea începe…sau nu… În minutul 69, selecţionerul bosniac Safet Susic scoate un fundaş, pe Mujdza, şi-l introduce pe atacantul Ibisevic. În minutul 82, un contraatac al sud-americanilor, şi Spahic îl deposedează în ultimul moment pe Messi. În minutul 84, insistenta lui Ibisevic dă roade, acesta profită de neatenţia pumelor şi îi strecoară mingea printre picioare bravului până atunci Romero. Europenii speră… mai ales că selecţionerul sud-americanilor Sabella, mută defensiv, îl scoate pe Aguero şi îl introduce pe Biglia un închizător de meserie. În primul minut de prelungire, Messi trimite doar în plasa laterală din partea dreaptă a careului bosniac. A fost şi ultima fază consistentă de atac a meciului. Decarul ,,pumelor” a făcut în sfârşit diferenţa.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )