Franta-HondurasÎn Grupa E, pe Arena ,,Beira-Rio”, reprezentanta Europei, Franţa, Campioana Mondială în 1998, a întâlnit formaţia Hondurasului. Şi-a fost un meci frumos, animat, cu goluri în ambele porţi, cu eliminare, cu penalty, cu ,,sare şi piper” ce place fotbalului. Încă din debutul meciului se observă o tatonare reciprocă, un debut în care nimeni nu riscă. În minutul 15, Matuidi a trimis spre poartă din careu, dar Valladares a respins mingea în bara transversală. În minutul 23, Griezmann a reluat cu o lovitură de cap, dar mingea a izbit din nou bara transversală. Un minut mai târziu, Karim Benzema a expediat puternic şi el o lovitură de cap, însă mingea s-a dus peste poartă. Francezii domină copios şi când toată lumea se pregătea de pauză vine minutul 44, când W. Palacios l-a bruscat în careu pe Pogba, iar arbitrul a acordat ferm penalty şi l-a eliminat pe jucătorul hondurian pentru al doilea cartonaş galben. Benzema a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă şi astfel elevii lui Deschamps intră la cabine cu un meritat 1-0. La reluare, în minutul 48, Benzema a trimis mingea în bară, iar apoi portarul Valladares a scăpat-o în poartă… minut 48 în care am asistat la premiera mondială, ,,tehnologia de linia porţii” pentru a stabili dacă balonul a depăşit cu toată circumferinţa linia porţii, iar tehnica a confirmat acest lucru: 2-0 pentru europeni. Nefericitul Noel Valladares a fost trecut ca, coautor al autogolului… În minutul 55 Valladares a respins şutul lui Benzema. În minutul 64, Matuidi a ratat şi el o situaţie mare, şutul său trimiţând mingea în plasa laterală din dreapta lui Valladares. Franţa şi-a confirmat statutul de favorită a grupei, în minutul 72, apărarea honduriană respinge greşit, mingea ajunge la Benzema care nu iartă, trimitând violent din unghi balonul în poarta nefericitului Noel Valladares, trecându-i în cont ,,dubla”. Până la sfârşitul partidei francezii s-au mulţumit să combine mult în propria jumătate, nemaiâncercând să-i pună lui Valladares reflexele la încercare. Hondurienii n-au jucat mai nimic, acest 3-0 fiind unul conform specialiştilor normal după jocurile prestate de cele două reprezentative.
Franţa: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho, Evra – Pogba, Matuidi – Valbuena, Benzema, Remy – Giroud. Selecţioner, Didier Deschamps.
Honduras: Valladares – Bernardez, Figueroa, Beckeles, Izzaguire – W. Palacios, Najar – Espinoza, Chavez, Garcia – J. Palacios. Selecţioner: Luis Suarez.
Arbitru: Sandro Ricci; arbitri asistenţi: Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (toţi din Brazilia); arbitru de rezervă: Peter O’Lealry (Noua Zeelandă).
Cartonaşe galbene: Evra (7), Pogba (28), W. Palacios (28, 43), Cabaye (45+2), Garcia (53), Garrido (83).
Cartonaş roşu: W. Palacios (44)

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply