CM1CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 din Brazilia începe azi, joi – 12 iunie. Ceremonia de deschidere va fi transmisă în direct de către TVR, TVR HD şi online de TVR PLUS, de la ora 21:00. În meciul de deschidere, echipa gazdă, Brazilia întâlneşte Croaţia, începând cu orele 23 00.
Va fi pentru a doua oară când turneul se va ţine în Brazilia, după campionatul din 1950. Gazdele au ajuns atunci până în finală, pe care au
pierdut-o în faţa celor din Uruguay, care aveau să câştige al doilea şi ultimul lor trofeu la acea ediţie. Anul acesta vor participa 32 de echipe, calificate dintre cele 203 naţionale înscrise în preliminarii. Cele 64 de partide vor fi disputate între 12 iunie şi 13 iulie, pe douăsprezece arene din tot atâtea oraşe. FIFA a decis, încă din 2003, ca turneul să aibă loc în America de Sud, parte a politicii de alternare a continentelor gazdă, pentru promovarea sportului. Brazilia nu a avut adversar în cursa pentru organizarea competiţiei de anul acesta, fiind singura ţară care şi-a depus candidatura. Brazilia va organiza a XX-a ediţie a Cupei Mondiale de fotbal, prima care va avea loc în America de Sud, după mondialul din Argentina, din 1978. Doar opt echipe au câştigat turneul până acum, Anglia, Franţa şi Spania, câte o dată, Argentina şi Uruguay, câte două trofee, Germania, care are trei titluri, Italia, de patru ori campioană şi gazdele de anul acesta, lideri, cu cinci trofee în palmares.

Meciurile Campionatului Mondial din Brazilia 2014 se desfăşoară în 12 oraşe după cum urmează: Belo Horizonte, Brasília, Campo Grande, Curitiba, Fortaleza, Goiânia, Manaus, Porto Alegre, Rio Branco, Rio de Janeiro, Salvador şi São Paulo. Mingea oficială a acestei ediţii a Campionatului Mondial din Brazilia 2014 este ADIDAS BRAZUCA, o versiune actualizată a modelului Tango 12, care-a fost oficială la Campionatul European din 2012. Conform specificaţiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbţie al apei de 0,2 %, cântăreşte 437 grame şi are o circumferinţă de 69 cm (modelul aprobat de FIFA poate fi între 68,5 – 69,5 cm). Mingea este alcătuită din trei elemente: camera, scheletul şi structura externă formată din şase bucăţi identice, lipite termic. Este un balon care pune mari probleme portarilor, dar vine în faţa spectatorilor şi telespectatorilor cu ideea sporirii spectaculozităţii jocului. Comitetul de Arbitri FIFA a desemnat 25 de trio-uri de arbitri şi 8 duo-uri de ajutor, reprezentând 43 ţări diferite.
Vă prezentăm componenţa grupelor:
Grupa A: Brazilia, Croaţia, Mexic, Camerun
Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia
Grupa C: Columbia, Grecia, Cote d’Ivoire, Japonia
Grupa D: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Italia
Grupa E: Elveţia, Ecuador, Franţa, Honduras
Grupa F: Argentina, Bosnia Herţegovina, Iran, Nigeria
Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA
Grupa H: Belgia, Algeria, Rusia, Republica Corea
Să urăm Succes echipelor participante şi sperăm la spectacole în spiritul FAIR PLAY-ului !

foto: Oficcial World Cup Brasilia 2014 webpage
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply