Piloţii ACM Sport, HORA, ZABERCA şi PĂDUREAN  domină şi în acest an Campionatul Naţional de Viteză în Coastă DUNLOP, atât individual în grupele în care concurează, cât şi ca echipă. Afirmația este susținută de clasamentele anilor trecuți cât şi de cele alcătuite după parcurgerea primelor două etape ale ediției CNVC DUNLOP 2014.

În perspectivă, această dominare se anunță a deveni şi mai evidentă, odată cu oficializarea cooptării în echipă a unor piloţi capabili să aducă un plus de valoare (dar şi de culoare) ACM Sport. Discuţiile angajate în acest sens de căpitanul echipei, Lucien HORA, cu Armando BATTOCCHIşi Horaţiu IONESCU CRISTEA – ambii concurând pe Ferrari 458 Challenge – se află într-o fază avansată. Astfel, începând cu cea de-a treia etapă a campionatului, competiţia pentru podium – inclusiv cea din interiorul echipei – va cunoaşte noi valenţe, ACM Sport având oportunitatea de a se reconfirma – şi redefini în acelaşi timp – drept cea mai performantă şi cea mai frumoasă echipă.

Pe Drumul Poienii, Lucien HORA şi-a adjudecat duminică, fără emoţii, Marele Premiu al Oraşului Braşov. Cu timpi situaţi sub pragul celor 2 minute şi 20 de secunde (2:19,649 – 2:18,087; cumulat 4:37,736; viteză medie 129,62 km/h)HORAşi-a adăugat nu doar un nou trofeu în palmares ci şi 20 de puncte care, adăugate celor 20 obţinute la Rânca, îl poziţionează în fruntea Clasamentului Open (40p).

Deosebit de disputată a fost lupta pentru locul secund, în care au fost angrenate cele trei Mitsubishi pilotate de Lucian RĂDUŢ, Ovidiu ZABERCAşi Paul ANDRONIC. Cu un parcurs impecabil şi un timp îmbunătăţit faţă de prima urcare, pilotul ACM Sport Ovidiu ZABERCA şi-a adjudecat primul loc al grupei şi locul secund în Clasamentul Open (27p). Mircea PĂDUREAN a avut la rândul său un parcurs exemplar, terminând cursa cu aproape 4 secunde (cumulate) înainte următorului clasat de la H2, obţinând primul loc în grupă şi locul opt în Clasamentul general.Totodată, piloţii ACM Sportau urcat şi pe prima treaptă a podiumului destinat echipelor, devansând Autotehnica  şi Rally Dream Team.

În ceea ce priveşte parcursul viitorilor coechipieri, Armando BATTOCCHI s-a clasat pe al patrulea loc al grupei, în urma tripletei ZABERCAANDRONICRĂDUŢ şi pe locul cinci, la general. La debut cu noul său Ferrari 458 Challenge şi considerat favorit pentru locul secund, Horaţiu IONESCU CRISTEA n-a putut lua startul în prima manşă de concurs, din cauza unei probleme electronice la cutia de viteze. De reţinut este faptul că în cea de-a doua manşă, timpul obţinut de acesta (2:24.596) a fost superior celui mai bun timp obţinut de Ovidiu ZABERCA (2:25,221).

Următoarea etapă a CNVC DUNLOP 2014, Cupa Reşiţa, va avea loc în 5-6 iulie.

Sursa foto: www.profm.ro

 

Leave a reply