ha1Sâmbătă 7 iunie 2014 pe terenul central de la Roland Garros s-a desfăşurat finala feminină care le-a adus faşă în faţă pe Simona Halep din România şi pe Maria Sharapova din Rusia. Favorita caselor de pariuri s-a impus până la urmă, după un meci senzaţional în trei seturi: 6-4, 6-7
(5-7), 6-4 şi astfel rusoaica Maria Sharapova câştigă în faţa româncei Simona Halep. Câştigul cel mai mare însă îl are România, cea care a câştigat UN CAMPION ! Românca urca astfel un loc în clasamentul WTA, ajungând astfel pe locul 3. Să recapitulam traseul Simonei până în finală, prima ei finală de mare turneu.
– cu Alisa Kleybanova din Rusia 6-0, 6-2
– cu Heather Watson din Marea Britanie 6-2, 6-4
– cu Maria-Teresa Torro-Flor din Spania 6-3, 6-0
– cu Sloane Stephens din Statele Unite 6-4, 6-3
– cu Svetlana Kuznetsova din Rusia 6-2, 6-2
– cu Andrea Petkovic din Germania 6-2, 7-6 (7-4)
Până în marea finală, Simona nu a pierdut nici un set. După 24 de ore de la terminarea finalei de la Roland Gaross, campioana noastră s-a întors acasă. În jurul orelor 19:25 Simona Halep, însoţită de Gabriela Szabo şi George Cosac, părinţi şi alte persoane din alaiul care-a însoţit-o la Paris şi-au făcut apariţia la conferinţa de presă. După mulţumirile Gabielei Szabo adresate numărului 3 mondial WTA, a luat cuvântul campioana noastră: ,,Bună seara, în primul rând! Este un moment deosebit pentru mine şi vreau să vă mulţumesc din suflet că m-aţi primit atât de călduros. Nu în ultimul rând vreau să mulţumesc românilor care m-au susţinut la Roland Garros, au făcut multe sacrificii pentru a veni, dar şi românilor care m-au susţinut din faţa televizoarelor punct cu punct. Mă bucur că sunt din România şi vă mulţumesc pentru tot. Sper să mă susţineţi ca şi până acum, tot timpul. Tristă nu pot să fiu, pentru că a fost cel mai mare meci din viaţa mea, prima mea finală de Grand Slam, pe care n-o voi uita niciodată. Sunt foarte fericită că am făcut un meci bun în finală şi cred că m-au apreciat mulţi copii. Sper ca mulţi să vină la tenis după ce au văzut acest meci. Am văzut rezultatul anilor pe care i-am petrecut pe teren de mic copil. Cred că jocul meu este destul de complet, dar nu este bazat pe foarte multă forţă, pentru că sunt destul de mică de înălţime. Cred că viteza mea este un avantaj, viteza de execuţie la fel, mă deplasez destul de bine pe teren şi cred că joc foarte aproape de linia de fund, joc repede şi asta îmi dă un avantaj, ca să pot să câştig multe meciuri. În timpul meciului nu prea sunt admise sfaturile, dar antrenorul mi-a spus că trebuie să stau aproape de linie ca să pot s-o înving pe Sharapova. Nu înseamnă că acum o să joc finala la toate Grand Slam-urile, este un sport foate greu. Eu o să muncesc şi mai mult, acest turneu mi-a dat încrederea că pot să joc un tenis frumos, la un nivel înalt. În finală n-am avut emoţii mari, nu m-am blocat. Voi munci ca să ajung şi mai sus. Maria e mai experimentată, era normal ca ea să fie favorită. Am fost foarte aproape să câştig, poate a fost vorba şi de neşansă la unele mingi. Nu pot să spun că este un obiectiv să o înving pe Serena Williams, pentru că nu asta este cel mai important în cariera mea. Bineînţeles că mi-aş dori să pot s-o înving, dar eu vreau să progresez cât mai mult la ceea ce am de lucrat. Sunt perfect sănătoasă, nu am nimic şi sunt aptă pentru următorul turneu” a spus în faţa camerelor de luat vederi vădit emoţionată Simona. Modestia nu a părăsit-o pe Simona, nici acum dacă a ajuns numarul 3 mondial WTA. Simona Halep a fost întâmpinată la aeroport de aproape 400 persoane. După conferinţa de presă, Simona a plecat cu famila către Constanţa. Mulţumim Simona şi suntem mândri de tine !

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply