Toate cadrele didactice care doresc să obțină titularizarea vor susține examenul decisiv în data 21 iulie. Până în 27 iunie, vor avea loc inspecțiile la clasă, nota obţinută reprezentând 25% din nota finală a examenului de titularizare. Examenul scris este programat pentru 21 iulie, iar rezultatele se vor afişa în 25 iulie, contestaţiile urmând să fie depuse între 25 şi 26 iulie. Notele finale vor fi făcute publice în 30 iulie. Din 31 iulie vor începe ședințele publice de repartiţie pe posturi.

Pentru cele 819 posturi, scoase la concurs, în județul Caraș-Severin, s-au înscris 545 de cadre didactice. Cele mai multe solicitări au fost pentru învăţământul preşcolar – 98 şi pentru cel primar – 66, iar cele mai căutate materii fiind limba şi literatura română, educaţie fizică şi psihopedagogie specială.

Pentru a obţine titulatura pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să ia minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă. Cei care vor obţine note mai mici de 7 vor putea ocupa un post de suplinitor.

Leave a reply