Retehnologizarea sistemului hidroenergetic de pe Barzava Superioara premiata la Romanian Energy Awards pentru cel mai bun proiect de energie regenerabila al anului 2013

Retehnologizarea sistemului hidroenergetic de pe Barzava Superioara premiata la Romanian Energy Awards pentru cel mai bun proiect de energie regenerabila al anului 2013

CEZCea de-a treia editie a prestigioasei gale Romanian Energy Awards a adus Grupului CEZ in Romania recunoasterea nationala pentru calitatea si anvergura proiectului de retehnologizare a sistemului hidroenergetic din proprietatea CEZ din judetul Caras Severin.
Grupul CEZ in Romania a fost premiat cu premiul pentru proiectul de energie regenerabila al anului 2013 la editia acestui an a Romanian Energy Awards organizata de catre The Diplomat Bucuresti. Gala Romanian Energy Awards recunoaste succesul extraordinar al firmelor si personalitatilor in proiecte speciale sau arii de afaceri, precum si implicarea in dezvoltarea climatului de afaceri al tarii. Este un eveniment de inalt profil, la care participa cei mai importanti reprezentanti din Guvernul Romaniei, mediul de afaceri romanesc sau societatea civila, precum si din sectorul de energie si resurse naturale. Proiectul de retehnologizare a sistemului hidroenergetic de pe Barzava Superioara dezvoltat de CEZ a primit premiul pe baza deciziei unui Comitet de Jurizare format din nume proeminente din mediul de afaceri, guvern sau din mediul academic romanesc.
La data de 09 iulie 2012, TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ in Romania, a demarat proiectul de retehnologizare a sistemului hidroenergetic de pe Barzava Superioara. Acesta este un proiect fara precedent in istoria sistemului, iar valoarea sa depaseste 30 milioane de euro.
Noile echipamente montate in cele 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel I, Crainicel II si Breazova) indeplinesc criterii inalte de performanta si includ turbine, generatoare, module GIS si transformatoare, celulele electrice si dulapuri de automatizare, echipamente automate de curatare a apei, fiind produse de companii cu experienta in domeniu din Germania, Italia, Cehia si Norvergia.
De asemenea, antreprenorul general al lucrarii a colaborat pe tot parcursul proiectului cu firme romanesti, sprijinind dezvoltarea mediului economic autohton. Totodata, unul dintre avantajele majore pentru comunitate aduse de retehnologizare este realizarea racordarii directe la Sistemul Energetic National a satelor Brebu Nou si Garana, precum si alimentarea de rezerva pentru zona Valiug – Muntele Semenic.
In urma punerii in functiune a noilor echipamente, randamentul productiei de energie hidro a crescut cu aproximativ 20%, iar nivelul de protectie a mediului a fost imbunatatit.
Capacitatea de productie in urma retehnologizarii a crescut de la 15 MW (pre-modernizare) la 22 MW (post-modernizare).
Dnul Napoleon Buica, Managerul tehnic al TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ in Romania, a dedicat premiul angajatilor si partenerilor sai din proiect: „Modernizarea sistemului hidroenergetic este o dorinta devenita realitate pentru intreaga echipa a companiei si o etapa esentiala in istoria sistemului. Le multumesc angajatilor care si-au depasit propriile limite si s-au dedicat atingerii obiectivelor propuse si partenerilor nostri care au depus toate eforturile pentru finalizarea lucrarilor la termenul si in parametrii vizati.”

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )