Home / Banat / Sfidare sau complicitate? Un polițist s-a urcat băut la volan după ce colegii lui anunțau ample acțiuni antialcool

Sfidare sau complicitate? Un polițist s-a urcat băut la volan după ce colegii lui anunțau ample acțiuni antialcool

etilotest alcool volan agent politie bautOrganizația europeană a polițiștilor Tispol și IPJ Caraș-Severin și-au dat mâna într-o amplă acțiune de depistare a șoferilor care urcă băuți sau drogați la volan: „În această săptămână, până în data de 8 iunie a.c., Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) desfăşoară campania preventivă “Alcohol/Drugs”, având în vedere pericolul pentru siguranţa circulaţiei, pe care îl reprezintă conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante. Poliţistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin organizează acţiuni în trafic, al căror scop îl reprezintă reducerea numărului accidentelor rutiere si a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool si de droguri, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor evenimentelor rutiere“ anunța ag.princ. Ancuța Cărbunaru. ofițerul de presă al IPJ Caraș-Severin.

Cine credeți că s-a urcat băut la volan? Tocmai un coleg al domnișoarei agent principal. Da, un agent de poliție s-a urcat marți noapte băut la volan, fie dorind să-și sfideze colegii, fie convins că aceștia îi vor fi complici și nu-l vor opri pentru verificări. Numai că socoata de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg! Nu, nu s-a găsit un coleg mai îndărătnic care să-l oprească pe șoferul nostru, care avea partener de voiaj tocmai un inspector de poliție, ci un șofer ungur de TIR a intrat cu autotrenul în Mercedesul polițiștilor, pe Strada 24 Ianuarie din Reșița. „În noaptea de 3/4 iunie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident produs pe strada 24 Ianuarie din municipiul Reşiţa. Echipa deplasată la faţa locului a constatat, din primele verificări, că în timp ce un cetăţean maghiar în vârstă de 27 ani, conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi o semiremorcă, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă şi a acroşat un autoturism care circula din sens opus şi era condus de S.L., în vârstă de 28 ani. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului autoturismului şi a doi pasageri în vârstă de 41, respectiv 18 ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale şi ulterior, pasagerii la spitalul din Timişoara. La testarea conducătorilor auto cu aparatul alcooltest, în cazul şoferului autoturismului rezultatul a fost pozitiv fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge“ ne-a transmis ag.princ. Ancuța Cărbunaru, omițând, însă, să ne aducă la cunoștință că acest S.L. de 28 de ani este agent de poliție și angajat al instituției pe care domnia sa o reprezintă!

About admin

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns