apdrpAgenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, derulează campania națională de informare pentru multiplicarea informațiilor despre accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltarea rurală.

Campania, realizată cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  în perspectiva finalizării cu succes a actualului Program de finanțare a agriculturi și dezvoltării rurale – PNDR 2013, precum și ca etapă de pregătire a PNDR 2020, prezintă derularea investițiilor private și publice finanțate cu fonduri europene nerambursabile. APDRP va prezenta multiplicatorilor de informații județeni investițiile realizate cu fonduri europene acordate prin PNDR prin vizitarea a 10 proiecte considerate ca fiind exemple de bună practică în derularea fondurilor europene.

La nivelul județulul CARAS-SEVERIN se va crea rețeaua județeană a multiplicatorilor de informații care va avea în componență aproximativ 50 de reprezentanți ai societății civile. Aceștia vor fi selectați și pregătiți pentru a putea transmite către publicul larg informațiile generale și specifice despre modalitatea și condițiile de accesare și utilizare corectă a fondurilor europene disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Cei 50 de multiplicatori județeni ai PNDR vor fi selectați pe baza experienței în activitățile de comunicare cu publicul larg privind fondurile europene și pe baza potențialului lor de multiplicare a informației. Multiplicatorii vor fi reprezentanți ai asociațiilor, patronatelor și cooperativelor de profil, ai ONG-uri reprezentative la nivel județean, ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL), ai centrelor de documentare și informare europeană etc.

APDRP va lansa prin această campanie și o platformă web (www.euroagricultura.ro) care va servi ca sursă de informare pentru multiplicatori și pentru publicul larg. Platforma online de informare va include atât informații utile pentru activitatea curentă a multiplicatorilor, cât și prezentări ale celor mai reușite activități de comunicare dezvoltate în rețea și ale celor mai activi și eficienți multiplicatori.

Campania APDRP se derulează la nivel național în perioada martie – august 2014 sub denumirea Rețeaua Națională a Multiplicatorilor de Informații despre PNDR, având ca slogan „Împreună creștem satul românesc” La nivelul judetului Caras-Severin campania se va desfășura în perioada 3-6 iunie și vor fi vizitate 10 proiecte finanțate din FEADR prin PNDR 2007-2013, proiecte care au fost implementate cu succes și care pot fi considerate modele de investiții în agricultura si în dezvoltarea rurală.  “In urma acestei campanii, ne dorim ca încrederea fermierilor  in Fondurile Europene pe agricultura sa crească, iar pe viitorul program 2014-2020 numărul beneficiarilor pe aceste fonduri sa fie din ce in ce mai mare”. Director OJPDRP Caras-Severin Nicolae Verindeanu.

 

Leave a reply