Home / Vest / Coduri portocaliu și galben de inundații pe Dunăre; zece județe afectate

Coduri portocaliu și galben de inundații pe Dunăre; zece județe afectate

Hidrologii au emis, avertizări Cod portocaliu și Cod galben de inundații pe Dunăre, care au intrat în vigoare din această dimineață de la ora 6,00, zece județe fiind afectate.Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Codul portocaliu se menține până mâine, 1 iunie, la ora 6,00, pe Dunăre, pe sectorul aval Turnu Măgurele — Zimnicea (județul Teleorman) și pe sectorul aval Călărași-amonte Hârșova (județele Călărași, Constanța și Ialomița).

În perioada 31 mai, ora 6,00 — 5 iunie, ora 18,00, Codul portocaliu de inundații a fost instituit pe Dunăre pe sectorul aval Hârșova (județele Constanța, Ialomița, Brăila, Tulcea și Galați). Avertizarea Cod portocaliu pe acest sector vizează în primul rând sectoarele cu diguri locale de apărare, precizează hidrologii.

De asemenea, este Cod galben de inundații până în 3 iunie, ora 18,00, pe Dunăre pe sectorul Bechet-Călărași (județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași) și în perioada 31 mai, ora 6,00 — 5 iunie, ora 18,00, pe Dunăre, pe sectorul aval Călărași — Hârșova (județele Călărași, Constanța și Ialomița).

Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul românesc al Dunării, va fi influențat semnificativ și de modul de exploatare al S.H.E.N. Porțile de Fier, subliniază INHGA. „După expirarea Codului portocaliu, sectoarele respective trec pe avertizare Cod galben, conform intervalelor de valabilitate specificate mai sus”, precizează specialiștii în hidrologie.

About editor editor

Check Also

Trenul Regal a pornit în călătoria simbolică la sărbătoarea naţională de 10 Mai, în prezenţa mai multor susţinători şi oficiali

Circa o sută de susţinători ai Monarhiei – membri ai Asociaţiei de Reconstituiri Istorice „Ferdinand …

Lasă un răspuns